"Rasprava Lionela Mesija i Marka Vilmotsa"
"Rasprava Lionela Mesija i Marka Vilmotsa"

Argentina nije oduševila Vilmotsa: Da smo izjednačili bili bi mrtvi!

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.07.14. | 20:17

"Koliko su nam beše puta šutnuli na gol? Običan tim", kaže selektor Belgije, koji uzroke poraza traži i u sudijskom protežiranju Lionela Mesija

Rasprava Lionela Mesija i Marka VilmotsaPogodak Gonzala Iguaina bio je Argentini dovoljan da u četvrtfinalu Svetskog prvenstva obezbedi minimalac i Belgijance pošalje kući, ali selektor poraženog tima Mark Vilmots tvrdi da ga Gaučosi ničim nisu impresionirali, te da je razlog njihove pobede i to što Lionel Mesi ima posebno sudijsku zaštitu.
"Videli smo iskustvo Argentine. Videli smo da je to ekipa koja ume da promeni ritam utakmice. Ekipa kojoj treba 30 sekundi da izvede aut. I sudija ništa neće uraditi povodom toga", počeo je Vilmots, očigledno uveren da su njegovi puleni mogli više od plasmana među osam najboljih na planeti.
"Napravili smo jednu malu grešku (Vensan Kompani je izgubio loptu pre primljenog gola), oni su to iskoristili i pogodili. Možete da pretpostavite kako se osećamo, ali to je sve škola. Imamo jedan od najmlađih timova na turniru i pred nama je svetla budućnost".

Ipak, uprkos optimističnom razmišljanju o onom sutra Vilmots kao da ne može da preboli ono juče.
"Argentina me nije impresionirala. To je sasvim običan tim. Mislite li da je odigrala dobru utakmicu protiv nas? Ne kažem da ne mogu da budu svetski šampioni, ipak imaju Di Mariju i Mesija, dvojicu od pet najboljih fudbalera na svetu. Ali, koliko su nam beše puta šutnuli na gol? Ozbiljno? Da smo mi igrali kao Argentina mediji u Belgiji bi nas uništili. Setite se koliko smo kritika trpeli zato što u prvim utakmicama nismo igrali lepršavo".

Izabrane vesti

Vilmots, istina, priznaje da njegova ekipa u određenim trenucima nije vukla prave poteze, ali ističe i da je protiv sebe imala neujednačen sudijski kriterijum, pa podseća da su Eden Azar i Tobi Aldervireld dobili žute kartone posle prvih prekršaja. A kad je Mesi u pitanju...
"On je igrač koji im daje ritam. Prava zvezda. Ali, primetio sam da sudije njemu jednostavno ne sviraju prekršaje. Ne želim da plačem kao beba, ali izbrojao sam mu tri faula, a žutog kartona nema. Argentini se ne sude prekršaji, a nama – jedan faul, jedan žuti karton. Ali, idemo dalje, ne žalimo se na suđenje. Moramo da gubimo dostojanstveno. Ovo je četvrtfinale Mundijala. Odlučuju nijanse, a mnogi naši igrači su prvi put igrali veliko takmičenje. Pa i tako smo bili blizu. Razvukli smo Argentinu. Da smo u finišu izjednačili – Argentinci bi bili mrtvi. Gotovi", tvrdi Vilmots.

Šta bi bilo da je bilo...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Mark VilmotsLionel MesiBrazil2014reprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara