"Ahmed Musa i Zoran Tošić"
"Ahmed Musa i Zoran Tošić"

Amkar usporio Zenit, Bambi iskoprcao CSKA iz Volge! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.11.13. | 17:36

Iako su gubili sa 1:0, fudbaleri šampiona Rusije uspeli su da naprave preokret i dođu do vrlo bitne pobede

Ahmed Musa i Zoran TošićZoran Tošić je ponovo heroj CSKA! Reprezentativac Srbije bio je jedan od najboljih igrača svog kluba u pobedi nad Volgom u premijernom meču 15. kola ruske Premijer lige - 2:1. Sjajnu partiju u dresu Armejaca popularni Bambi je začinio i pogotkom, i to pobedonosnim, posle kojeg je CSKA skočio na poziciju broj četiri.

Ipak, nije sve počelo tako sjajno. Domaćin je u 30. minutu poveo golom Šeltona, posle vrlo dobro izvedenog kornera bivšeg igrača OFK Beograda Milana Rodića

Izabrane vesti

Ipak, samo četiri minuta kasnije Sejdu Dumbija je odlično iskoristio prodor i asistenciju Georgija Milanova, pa je na semaforu vrlo brzo stajalo 1:1. 

Dugo se domaćin držao, čuvao rezultat i nije davao rivalu da priđe golu i preokrene rezultat. I sve tako do 73. minuta, tačnije dok na scenu nije stupio Zoran Tošić. Posle gužve u šesnaestercu Volge, Honda je pokušao da matira golmana protivnika, međutim Parejko je uspeo da interveniše, ali ne dovoljno dobro. Lopta se odbila do Bambija, koji je hladnokrvno smestio u mrežu za konačnih 2:1. 

Trenutna razlika između CSKA i prvoplasiranog Zenita iznosi osam bodova, s tim što tim iz Sankt Peteburga ima meč manje.

Amkar je kao gost uspeo da otkine bodove Zenitu i prekine im seriju od osam uzastopnih pobeda u prvenstvu – 1:1. Da će lider ruske Premijer lige imati dosta problema sa klubom iz Perma bilo je jasno već u 26. minutu, kada je Fibel matirao Lodigina. Doduše, Zenit se brzo vratio u igru i izjednačio u 38. minutu preko Danija, ali se ispostavilo da je to bilo sve od izabranika Lućijana Spaletija.

PREMIJER LIGA – 15. KOLO:

Subota:
Volga – CSKA Moskva 1:2 (1:1)
/Šelton 30 – Dumbija 34, Tošić 73/

Dinamo Moskva – Tom Tom 1:0 (1:0)
/Bordačov 42ag/

Zenit – Amkar 1:1 (1:1)
/Dani 38 - Fibel 26/

Nedelja:

10.30 Krasnodar – Kubanj
12.45 Rostov – Rubin
15.00 Spartak Moskva – Lokomotiva Moskva
17.15 Anži – Ural

Ponedeljak:

13.00 Terek – Krila Sovjetov

(FOTO: Action Images)


tagovi

CSKA MoskvaEvropaPremijer ligaRusijaSejdu DumbijaVolgaZoran Tošić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara