©AFP
©AFP

Džaba 400 kila pokvarene ribe, džaba upad navijača, Oslić je pečen za drugu ligu

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.05.24. | 23:02

Lorijen uprkos upozorenjima Ultrasa vezao i šesti prvenstveni poraz, Bakajoku bolje da ne hoda sam ulicom

Ima mnogo brojnijih navijačkih grupacija u Francuskoj, ali se retko sreću fanatici poput Lorijenovih tifoza. Čim ekipa zapadne u rezultatsku krizu oni su tu da priprete na najbizarnije načine. Najpre su u decembru istovarili 400 kilograma pokvarene ribe ispred trening kampa ekipe i to je na neki način urodlio plodom, jer je Lorijen posle tog događaja zaista zaigrao bolje i izašao iz zone ispadanja. Ponovo su popularni Oslići krenuli da trokiraju, vezali su od sredine marta šest uzastopnih poraza, a pred večerašnji meč protiv Lansa oko 40 navijača upalo je na trening i zapretilo svojim ljubimcima da ih čekaju radikalnije mere ako ispadnu iz Lige 1.

Jedno je tim navijačima valjda jasno posle novog poraza od Lansa 2:0 (0:0) - Možete igrače terati kamdžijom, ali nećete ništa postići. Lorijen je jednostavno zreo za ispadanje u drugi rang takmičenja i sada ima tri boda manje od Meca (koji je na poziciji baraža za opstanak), uz činjenicu da su Oslićima preostale još samo dve, a Mecu tri utakmice. Lans je trijumfom pred krcatim Boler Delelijem praktično osigurao igranje minimum Lige konferencije, uz održavanje nada u mogućnost nastupanja u Ligi Evrope.

Izabrane vesti

Upozorenja navijača s jedne strane možda i jesu uozbiljila ekipu iz Bretanje, uzimajući u obzir da se skoro sat vremena dobro držala na gostovanju velikom favoritu. Tek je najskuplje pojačanje u istoriji Lansa Eli Vai dao gol u 57. minutu i tako probio otpor švajcarskog golmana kamerunskog porekla Ivona Mvoga.

Ipak, sigurno je da niko ne bi večeras voleo da bude u koži bivšeg igrača Monaka, Čelsija, Milana... Tijemuea Bakajoka. Defanzivni vezista se poigravao sa loptom (a možda i životom) ispred sopstvenog gola i poklonio rivalu lopu iz kog je dat gol. Bolje je Bakajoku da ne hoda uskim mračnim uličicama, jer kako su navijači Lorijena raspoloženi ovih dana, ne bi se verovatno lepo proveo Bakajoko.

Ranije tokom večeri odigran je i duel dva rezultatski nezainteresovana tima, a Monpelje je trijumfovao na gostovanju Tuluzu 2:1 (1:1). Trijumf gostima obezbedio je 19-godišnji Kamil Fajad na desetak minuta pred kraj. Oba tima su u sredini tabele, bez šansi za izlazak u Evropu, ali i podalje od zone ispadanja.

FRANCUSKA 1 – 32. KOLO

Petak

Tuluz - Monpelje 1:2 (1:1)

/Dalinga 34 - Savanije 27, Fajad 81/

Lans - Lorijan 2:0 (2:0)

/Vai 57, Pereira Da Kosta 81/

Subota

15.00: (2,40) Avr (3,30) Strazbur (3,25)

17.00: (1,32) Monako (5,70) Klermon (8,50)

19.00: (4,10) Mec (3,60) Ren (2,00)

21.00: (1,75) Brest (3,50) Nant (5,00)

Ponedeljak

21.00: (1,95) Lil (3,60) Olimpik Lion (4,20)

Odloženo za 15. maj:

Nica – PSŽ

Rems – Olimpik Marselj

***Kvote su podložne promenama



tagovi

LansLorijen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara