"Eden Azar"
"Eden Azar"

Azar pod plotunskom paljbom, posle Murinja stigle i kritike selektora: Bio je najgori na terenu!

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.09.15. | 10:44

Mark Vilmots žestoko opleo po skupo plaćenim asovima uprkos pobedi na Kipru

Eden AzarTeoretski je još moguće, ali s obzirom na to da Belgijance u narednom kolu čeka okršaj sa Andorom jasno je da će Crveni đavoli sasvim izvesno igrati na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Pobeda nad Kiprom odvela je izabranike Marka Vilmotsa na četiri boda prednosti nad trećeplasiranim Izraelom dva kola pre kraja kvalifikacija, ali selektor nije zadovoljan. Naprotiv. Neki od najvećih asova koje Belgija ima - a ima ih zaista velikih - nisu ispunili Vilmotsova očekivanja. Zvučna imena nisu ih spasla javnih kritika.

Ponajviše se to odnosi na najzvučnije među njima - na Edena Azara, iako je zvezda Čelsija golom u 86. minutu utakmice u Nikoziji donela Belgijancima minimalac od 1:0. Vilmots nije bio impresioniran.
"Azar je bio najgori večeras", decidan je bio selektor posle utakmice.
"Razmišljao sam čak i tome da ga zamenim, ali on ima tu sposobnost da jednim potezom reši utakmicu. Posebno kada se ulazi u sam finiš, u poslednjih 10 minuta. Tako je bilo i na Svetskom prvenstvu. Ali očekivao sam više od njega. Ipak, siguran sam da će i Eden rasti kako sezona bude odmicala".

Izabrane vesti

Da se Vilmots uopšte ne šali najbolje govori primer Kristijana Bentekea, koji je zamenjen već na poluvremenu kada je ustupio mesto Divoku Origiju.
"Morao sam da menjam što pre. Ono što je Benteke igrao to je bila epizodna uloga".

Origi je pak zaslužio pohvale. Kao i drugi džoker sa klupe Dris Mertens.
"Njihov doprinos je bio važan. Želeli smo brze kombinacije, sa njima smo ih i dobili, pa smo u poslednjih pola sata bili mnogo opasniji. Na kraju smo dobili i drugu uzastopnu utakmicu, ali ovo je najgora partija koju sam video i moraćemo da se posvetimo rešavanju problema", naveo je Vilmots.

Da se vratimo na Azara, koji je i sam svestan da igra ispod nivoa.
Nije potrebno da znaš previše u fudbalu da ono što sam radio prošle sezone i ovo sad... Da to jednostavno nije isto. Nisam dovoljno dobar“, iskren je as Čelsija, a i mora da bude imajući u vidu da mu je posle poraza od Kristal Palasa na problem sa formom ukazao i trener Plavaca Žoze Murinjo.
"Ako te već proglase za najboljeg u ligi onda mislim da je tvoja odgovornost da sledeće sezone odigraš barem približno. Ako me pitate da li ću da sedim skrštenih ruku i mirno čekam da se Eden vrati na stari nivo odgovoriću vam jasno: Neću". 

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalMark VilmotsKristijan BentekeEvropaEden AzarČelsiBelgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara