"Milan Badelj"
"Milan Badelj"

Badelj: Nemamo kompleks od Srba, oni su tim bez klasične zvezde

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.03.13. | 16:57

“Srbi su spremni da 'prevare’, podvale, driblaju, zbune protivnika... Uglavnom, ako se opustiš na samo jedan minut, lako te mogu zeznuti, što znači da su opasan rival. Dobra su reprezentacija, ali mislim da smo mi ipak kvalitetniji“, rekao je reprezentativac Hrvatske

 

Milan BadeljU žiži javnosti već duže vreme nalazi se priča o “utakmici decenije“ i susretu reprezentacija Hrvatske i Srbije na Maksimiru. I dok se trenutak prvog sudijskog zvižduka bliži, atmosfera u taboru obe selekcije polako dostiže tačku ključanja, a svima je jasno da će 22. marta sve oči biti uprte na u prestonicu Hrvatske i istorijski fudbalski dvoboj dve nacije koje su nekada davno bile deo jedne velike države.

Izabrane vesti

O predstojećem susretu Kockastih i Orlova govorio je pulen Igora Štimca, Milan Badelj, koji je svestan značaja ovog kvalifikacionog meča.
„Atmosfera se dosta pumpa, mediji već neko vreme najavljuju taj dvoboj, a i navijači gore od želje. Oseća se to, i naravno da su ti misli usmerene ka tom meču. Da, dolazi ona prava, ozbiljna, emotivna utakmica, zaista jedna od onih koju baš ne možeš često igrati tokom karijere“, rekao je Badelj.

Saigrač Gojka Kačara i Slobodana Rajkovića u redovima Hamburgera donekle se slaže sa konstatacijom da je Srbija kroz istoriju bila bolja u međusobnim okršajima dve nacije, međutim, isto tako konstatuje da Hrvatska nema kompleks niže vrednosti, i da se sada situacija pozitivno menja u korist Kockastih.
“Gledajući kroz istorijske sportske rezultate, ima istine u tome da je Srbija bila bolja. Ipak, to je sve samo istorija. Moj osećaj je da stvari polako menjaju u našu korist. Iz klupske, reprezentativne, ali i sfere drugih sportova, od vaterpola i rukometa, mislim da se stvari menjaju. Ja sigurno nemam kompleks niže vrednosti, a ko zna, iako pričaju jedno, možda ga sada imaju oni“, poručuje Badelj, koji je o Orlovima rekao sledeće:
“Da se razumemo, cenim njihovu reprezentaciju i smatram je ozbiljnim suparnikom. Radi se o klasičnoj balkanskoj ekipi, koja možda osim odbrane nema neku veliku individualnu zvezdu, ali je spremna da 'prevari’, podvali, dribla, zbuni protivnika... Uglavnom, ako se opustiš na samo jedan minut, lako te mogu zeznuti, što znači da su opasan rival. Dobra reprezentacija, ali mislim da smo mi ipak kvalitetniji“.
“Osim što smo kompetentnija reprezentacija od njih, sa odličnim igračima u svim linijama, mi imamo i veliki izbor igrača, pogotovo u veznom redu i napadu. To je naša velika prednost“, zaključio je Badelj.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaHrvatskahrvatska protiv srbijeKvalifikacije za SP 2014Milan Badeljreprezentativni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara