""
""

Bađo - veliki intervju: Za koga navija, koliko bi danas koštao, o svom nasledniku, modernom fudbalu, koga nikad nije mogao da predribla...

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.07.17. | 17:47

"U moje vreme znalo se - sačekaš udarac po nogama pa posle razmišljaš kako da povratiš loptu. Danas se s takvim startovima rizikuje direktan crveni karton. Događalo se da ni ne znaš ko te je odalamio. Bio je to lov na ljude"...

Italijanska fudbalska ikona Roberto Bađo dao je opširan intervju za Korijere dela Sera u kome je govorio o svemu pomalo. Mali Buda je uporedio ovo i ono vreme, "pronašao" je čak i svog naslednika, a otkrio je i ko mu je bio najteži rival na terenu, odnosno sa kim je imao veliku želju da zajedno igra. Bađo nije propustio priliku ni da malo pecne aktuelne zvezde i zvezdice, kazavši da je sada mnogo lakše doći do statusa velikog fudbalera.

Nezaobilazna tema bio je i onaj čuveni promašeni penal u finalu Mundijala 1994, kada je Italija ostala bez trofeja...

Izabrane vesti

"Moj naslednik? Gledam dosta južnoamerički fudbal, kao navijač Boke Juniors... Zaista volim Rikarda Senturiona, ali dečko mora da poradi na ponašanju van terena".

Poređenja, poređenja i uvek poređenja... Večita je tema - da li je fudbal pre 20 ili 30 godina bio bolji? 
"Mislim da sam igrao u ovom vremenu, sigurno bih mogao da izguram još nekoliko sezona. I nisam samo ja tu u pitanju. U moje vreme znalo se - sačekaš udarac po nogama pa posle razmišljaš kako da povratiš loptu. Danas se s takvim startovima rizikuje direktan crveni karton. Događalo se da ni ne znaš ko te je odalamio. Bio je to lov na ljude"

Parma?
"Nisam želeo tamo zato što Karlo Ančeloti nije znao gde da me smesti u formaciji 4-4-2. Posle je zažalio, to je važno"...

Bađo je pokušao da objasni koja bi bila njegova pozicija da je sada aktivan...
"Bio bih onaj malo povučeniji napadač u formaciji 4-3-1-2. Platini me je najbolje opisao. Ja nisam klasična "desetka", nego devet i po"

Zola?
"Morao je da ode u Englesku kako bi pronašao svoje mesto pod suncem... Koliko bih ja danas koštao? Nemam pojma", nije želeo Bađo da se frlja ciframa, ali na kraju je novinar dao sugestiju - "možda oko 150.000.000 dolara"

Maldini?
"Najbolji odbrambeni fudbaler protiv kojeg sam igrao. Idete na njega i svesni ste da nema prolaza. Najteži protivnik. Radi se zaista o velikom igraču i čoveku. Danas bi trebalo da sastavite 15 fudbalera da biste dobili jednog kao što je on". 

Marko Van Basten?
"Želeo sam da igram sa njim. On je igrač s kojim sam najviše voleo da menjam dresove"

Sjedinjene Američke Države, finale Mundijala, 17. juli 1994...
"Razmišljam ponekad o tom penalu... Gorčina ostaje čak i posle svih ovih godina. Mislim da to nikad neće proći. Voleo bih da se vratim u te godine. Osim u to finale... 

Veliki i jedan jedini - Roberto Bađo!

(foto: Action Images)


tagovi

Serija ARoberto BađoMilanmeđunarodni fudbalJuventusItalijaInterEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara