""
""

Bambi je general moskovske Armije: Dao gol, asistirao i naterao Plzenj da potpiše kapitulaciju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.10.13. | 19:54

Srpski reprezentativac najzaslužniji za prvi trijumf CSKA u Ligi šampiona, na stadionu Petrovski u Sankt Peterburgu oružje položio češki predstavnik (3:2)

Svanulo je i Armejcima! Posle četiri utakmice bez pobede i postignutog gola u svim takmičenjima (tri poraza i remi), Moskovljani su se razmrdali kad im je to bilo najpotrebnije i osvojili prve bodove u ovogodišnjoj Ligi šampiona: CSKA – Plzenj 3:2 (2:1).

Najzaslužniji za uspeh ekipe Leonida Sluckog je srpski reprezentativac Zoran Tošić, režiser preokreta protiv  predstavnka Češke. Popularni Bambi je pokrenuo usnuli tim, ubrizgao inijekciju samopouzdanja, pošto su njegov gol i asistencija poništili rano vođstvo gostiju na stadionu Petrovski.

Izabrane vesti

Meč u Sankt Peterburgu (Rusi bili domaćini na terenu Zenita, jer njihova Himki arena ne ispunjava standarde UEFA) počeo je iznenađujućim pritiskom Plzenja, koji je otresitu igru u uvodnim minutima krunisao pogotkom Rajtorala.

Moskovaljni se nisu predavali i bez obzira na minus na semaforu jurili su ka Kozačiku iz svih oružja, a njihovi naleti isplatili su se u 19. minutu. Ahmed Musa je probio po levoj strani i spremio šansu Tošiću, a nekadašnji igrač Banata, Partizana, Mančester junajteda i Kelna rutinski završio akciju.

Deset minuta kasnije, Tošić je pokazao da ne samo što ume da bude strelac, već je jedanko vešt i kao paker. Povukao je kontru CSKA, proigrao Keisukea Hondu, a Japanac završio akciju vrednu preokreta.

Nisu domaćini stali ni u drugom poluvremenu, na čijem je početku Musa pogodio stativu, a pošto su propustili još nekoliko dobrih prilika, 12 minuta pre kraja otklonili su sve dileme oko pobedbnika. I opet je u centralnoj ulozi bio Zoran Tošić. Naterao je Reznika na povratni pas ka Kozačiku, ali je golman Plzenja napravio početničku grešku i lopta je ušetala u mrežu.

Tek tad gosti su krenuli odlučnije napred i uspeli su samo da završnicu učine neizvesnijom, pošto su i oni postigli zanimljiv gol. Akinfejev je pogrešio prilikom intervencije, boskovao u glavu Bakoša, ali to nije sprečilo napadača Plzenja da iz peterca ubaci loptu u mrežu. Ostalo je nedovoljno vremena za izjednačenje...

---------------------------------------------------------------------------------------

LIGA ŠAMPIONA – GRUPA D

CSKA Moskva – Plzenj 3:2 (2:1)
/Tošić 19, Honda 29, Reznik ag 78 – Rajtoral 4, Bakoš 90+1/

CSKA MOSKVA: Akinfejev – Nababkin, A. Berezucki, Ignjaševič, Šenjikov – Elm (od 73. Elm), Vernblum – Tošić, Honda, Zuber (od 64. Gonzales) – Musa (od 89. Vitinjo).

PLZENJ: Kozačik – Rejtoral, Hubnik, Pročazka, Reznik – Horvat, Horava (od 76. Duriš) – Petržela, Kolar, Kovarik (od 70. Tecl) – Bakoš.

20:45 Mančester Siti – Bajer Minhen

Tabela: Siti 3, Bajern 3, CSKA 3, Plzenj 0.  

(FOTO: Action images)


tagovi

CSKA MoskvaEvropaLiga šampionaPlzenRusijaSrbijaZoran Tošić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara