Biće super odbojka, Bata i Potke protiv redovne mušterije za novi trofej

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.02.19. | 23:48

Svetski šampion pao posle pet setova

U finalu Kupa Italije za odbojkaše će se sutra sastati Peruđa i Lube.

Aktuelni osvajač duple krune u Italiji, Peruđa je kao što se i očekivalo bez većih problema danas u polufinalu savladala Modenu. Branilac trofeja je bio ubedljiv i sa maksimalnih 3:0 (25:17, 28:26, 25:18) deklasirao nedoraslog protivnika. Srpski korektor Aleksandar Anastasijević je bio najefikasniji na meču. Popularni Bata je osvojio 16 poena, dok je najbolji odbojkaš sveta Vilfredo Leon dodao 10. Marko Podraščanin je osvojio sedam. Zajcev je na drugoj strani osvojio devet poena.

Izabrane vesti

Mnogo uzbudljive je bilo u drugom polufinalu gde smo gledali reprtiu prethodnog finala Svetskog prvenstva za klubove. Ovoga puta je ishod bio drugačije. Lube se osvetio Trentinu za taj poraz u borbi za svetsku krunu i posle drame u pet setova slavio 3:2 (25:20, 21:25, 25:19, 15:25, 15:10).

Lube je sjajnom igrom u finišu uspeo da osvoji prvi set. Dobro je poečo i drugi, vodio 7:0, ali je usledio preokret Trentina na krilima Vetorija i Kovačevića, pa je rezultat u setovima poravnat. Lube se brzo oporavio od šoka u drugom setu i u trećoj deonici meča uspeo da uzvrati. Ponajviše zahvaljujući greškama Trentinovih odbojkaša i dobrim potezima Bruninja i Leala. Lako su osvojili set i došli nadomak pobede. Ali bio je red na Trenitno da odgovori, a Luka Vetori je to uradio u velikom stilu. Italijan je bombardovao iz svih pozicija, pratili su ga Kovačević i Rasel, pa je Trenitno osvojio set sa ubedljivih 10 poena razlike.

Ušlo se u tajbrejk gde se igralo poen za poen do rezultata 5:5 kada je Rasel počeo da greši i Lube je otišao na tri razlike. Fantastični servisi Kubanca Simona, dobra odbrana i blok, kao i napadi Huantorene su ubrzo režirali novu Lubeovu seriju od 4:0 za 14:7 i tada je sve bilo gotovo... Trentino je spasao tri meč lopte, ali je Leal na četvrtoj prošao trojni blok i stavio tačku.

Cvetan Sokolov je sa 18 poena bio najfikasniji u pobedničkom timu, Huantorena i Leal su dodali po 14, a Simon 13 poena. Dragan Stanković nije ulazio u igru. Kod Trentina je najefikasniji bio Kovačević sa 17 poena, Vetori i Rasel su osvojili po 14, a Srećko Lisinac samo četiri.

Lube očekuje finale protiv znatno odmornije i jače ekipe Peruđe. Prošle godine je Peruđa u finalu savladala Lube 3:1, a kasnije slavila u finalnoj seriji prvenstva sa 3:2 u pobedama. Sutra (18.00 časova) je na redu nova bitka za trofej dva najjača italijanska tima.  


tagovi

Marko PodraščaninAleksandar AtanasijevićDragan StankovićLubeOK PeruđaTrentinoUroš Kovačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara