Brazil objavio spisak: Da se smrzneš! Debituje Vinisijus...

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.02.19. | 15:50

A nema Marsela, Vilijana, Paulinja, Nejmara, Freda, Daglasa Koste...

Brazilski selektor Tite je danas objavio spisak igrača na koje računa za prijateljske mečeve protiv Paname u Portu 23. marta i protiv Češke u Pragu tri dana kasnije.

Strateg brazilske reprezentacije nije kalkulisao i pozvao je u Selesao ono najjače što trenutno ima na raspolaganju. Mada je primetan trend podmlađivanja reprezentacije i smene grenaracija. Samo četvorica veterana iz odbrane i treći golman Veverton imaju 30 i više godina, svi ostali su mlađi. 

Izabrane vesti

Mečevi protiv Paname i Češke će biti jedni od poslednjih provera za Brazil pre početka Kopa Amerika na domaćem terenu narednog leta. Martovske utakmice su poslednji filteri za neke igrače da se nametnu ili zadrže mesto u timu, s obzirom da će posle toga uslediti nekoliko letnjih utakmica na kojima će tim biti uigravan za kontinentalno takmičenje.

Najveća vest na Titeovom spisku je debitantski poziv za supertalentovanog Vinisijusa Žuniora iz Real Madrida. Šansu da se nametnu će dobiti i Lukas Paketa koji igra u velikoj formi u Milanu i Felipe Anderson koji pruža odlične partije u Vest Hemu. Anderson je poslednji put za A selekciju igrao davne 2015. godine. Novi poziv je dobio i Portov mladi štoper Eder Militao koji je ekspresno postao jedan od najtraženijih defanzivaca u Evropi, a do sada je upisao samo jedan meč za Selesao.

Što se odsutnih igrača tiče, najveći hendikep je svakako izostanak povređenog Nejmara koji je prva zvezda reprezentacije. Zbog slabe forme ili neigranja u klubovima nema ni doskorašnjih standardnih članova Marsela iz Reala, Daglasa Koste iz Juventusa i Vilijana iz Čelsija. Pozive nisu dobili ni iskusni vezisti Paulinjo i Renato Augusto koji igraju u Kini, a godinama su bili neizostavan deo Titeovog tima. Ipak, kako su obojica zagazili u četvrtu deceniju, izgleda da će biti žrtvovani u procesu podmlađivanja reprezentacije. A od Mundijala u Rusiji pozivi selektora Titea ne stižu ni na adresu veziste Fernandinja iz Mančester Sitija koji je u domovini označen kao glavni krivac za letošnju eliminaciju od Belgije. Nema ni Freda iz Mančester Junajteda, Tajsona iz Šahtjora, Pedra Žeromela iz Gremija koji su bili učesnici Mundijala, ali od tada ne dobijaju pozive.

Od poznatijih imena su za pozive još izvisili Lukas Moura (Totenhem), Malkom (Barselona), Andreas Pereira (Mančester Junajted), Neto (Valensija), Felipe (Porto)...

Golmani: Alison (Liverpul), Ederson (Mančester Siti), Veverton (Palmeiras)
Odbrana: Aleks Sandro (Juventus), Dani Alves (PSŽ), Danilo (Mančester Siti), Eder Militao (Porto), Filipe Luis (Atletiko Madrid), Markinjos (PSŽ), Miranda (Inter), Tijago Silva (PSŽ)
Vezni red: Alan (Napoli), Artur (Barselona), Kazemiro (Real Madrid), Fabinjo (Liverpul), Felipe Anderson (Vest Hem), Lukas Paketa (Milan), Filipe Kutinjo (Barselona).
Napad: Everton (Gremio), Roberto Firmino (Liverpul), Gabrijel Žezus (Mančester Siti), Rišarlison (Everton), Vinisijus Žunior (Real Madrid).


tagovi

Vinisijus ŽuniorFudbalska reprezentacija BrazilaLukas PaketaFelipe Anderson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara