""
""

Buongiorno Italia: Vidić preskup za Lacio, švajcarsko srce Juventusa, pakt Intera i Milana

Vreme čitanja: 6min | sre. 04.11.15. | 11:46

Romina amajlija igra protiv Leverkuzena, Lacio će igrati sa rezervnim timom u Ligi Evrope, Milan krenuo u lov na Vaskeza

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Stefan Lihtštajner je junak u današnjim izdanjima italijanske štampe pošto se, posle samo mesec dana od delikatne operacije, vratio na teren i to sa golom, približivši Juventus osmini finala Lige šampiona. Piše se i o imperativu Rome da pobedi Bajer Leverkuzen na Olimpiku kao i o odluci Lacija da pošalje u Trondhajm na meč Lige Evropre rezerve i igrače iz podmlatka kako bi sačuvao startere za nedeljni rimski derbi. Veliki prostor je dobila ideja Roberta Mančinija da vrati, posle 15 godina, barem na ktatkoročnu pozajmicu Andrea Pirla po ugledu na Bekamov prelazak u Milan 2009. godine, kao i o paktu koji su napavili predsednici Milana i Intera, Silvio Berluskoni i Erik Tohir. Takođe, Korijere delo sport piše da je Nemanja Vidić otpao sa liste eventualnih pojačanja Lacija zbog visoke plate koju prima u Interu (3.200.000 evra) i koja prelazi plafon koji je Lotito uspostavio za godišnje plate u Formelu - 2.000.000 evra godišnje.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

„Juve celo srce“, aludira Gazeta svojim naslovom preko cele prve strane na način na koji su Bjankoneri stigli do remija 1:1, u Menhengladbahu protiv Borusije i činjenicu da je gol za Juventus postigao Stefan Lihtštajner,  koji je bio van stroja više od mesec dana zbog srčanih problema.

„Lihtštajnerova bajka: od operacije do gola za ovacije. Ernanes isključen. Najbolji u redovima Juventusa bio je Bufon. Siti se već kvalifikovao pobedom nad Seviljom 3-1 i sada je šampionima Italije dovoljno da ne izgube u Španiji od Sevilje da bi osigurali prolaz u osminu finala Lige šampiona“, navodi Gazeta dok na unutrašnjim stranama podseća da će Juve obezbediti plasman već u sledećem kolu ako pobedi Mančester  Siti na svom stadionu ili ako Sevilja ne pobedi Borusiju Menhengladbah.

U redakcijskom komentaru sa naslovom „Epski element u tom golu“ se glorifikuje Stefan Lihtštajner koji je za samo mesec dana prešao put od operacionog stola do protagoniste na utakmici sa Borusijom.

Gazeta nastavlja da piše da su odnosi Kristijana Ronalda i Real Madrida sve napetiji. “Real u osmini finala i sa tenzijama oko Ronalda. Verati se povredio“, naslov je posvećen pobedi Blankosa nad PSŽ-om 1:0 koji se propisno ispromašivao, pogotovo Kavani, i izgubio je Veratija koji se ozbiljno povredio.

„Romo, moraš samo da pobediš. Igra Romina amajlija: De Rosi“, ističe milanski sportski dnevnik da Đalorosi sa zamenikom kapitena Đalorosih na terenu nisu izgubili u ovoj sezoni.  U podnaslovu se podseća da Roma mora da pobedi ako želi da nastavi da se nada prolazu u osminu finala Lige šampiona ali i na podatak da je sa Garsijom na klupi Roma dobila samo prvi meč u najprestižnijem klupskom takmičenju, protiv CSKA, pre 14 meseci.

Ispod zaglavlja Gazeta donosi priču koja je juče obišla svet: “Interova luda ideja: Pirlo. Mančini misli na režisera ali i Mančester Siti ima istu zamisao“. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da Mančini gotovo svaki dan vodi telefonske razgovore sa Pirlom kako bi ga ubedio da poput Bekama, pre šest godina za Milan, iskoristi pauzu u američkog fudbalu i zaigra par meseci za Inter. Kao Bekamu koji je želeo da osigura mesto u reprezentaciji Engleske za Mundijal u Južnoj Africi 2010. godine, tako bi i Pirlu poslužio angažman u Interu da obezbedi jednu kartu u ekspediciji Antonija Kontea za Euro 2016 u Francuskoj. Prepreke su, navodi Gazeta, Mančester Siti koji nudi više novca Pirlu i Njujork Siti koji nije saglasan da njihov igrač iskoristi pauzu između dva prvenstva u Americi kako bi igrao za neki evropski klub.

Na naslovnoj, Gazeta piše i o rađanju novog savezništva između Milana i Intera posle zajedničke večere vodećih ljudi dva milanska kluba u Berluskonijevoj vili u Arkoru: “Berluskoni - Tohir: televizijska prava i politika deo novog pakta“. U tekstu na unutrašnjim stranama se podvlači da su dvojica predsednika zaključila da po mnogim pitanjima imaju istovetne ili vrlo slične stavove i načelno se dogovorili da dva kluba nastupaju zajedno u Zajednici prvoligaša i na azijskom tržištu, kao i niz zajedničkih akcija na jačanju brenda dva kluba.

 CORRIERE DELLO SPORT

„Romo, samo pobeda“, imperativni je naslov na prvoj strani rimskog sportskog dnevnika sa fotografijom „nežnog“ zagrljaja Pjanića i Najngolana. U podnaslovu se kaže da je ulog večerašnje utakmice prolaz u sledeću fazu Lige šampiona i da za Romu igra samo jedna opcija: pobeda. „Garsija: hoću tri boda, nemamo drugi izbor“, prenosi Korijere reči francuskog stručnjaka sa konferencije za novinare. List dodaje da je De Rosi stisnuo zube i da će večeras biti na terenu uprkos povredi koju još nije zalečio.

Korijere objavljuje i veliki intervju na dve strane sa sportskim direktorom Bajer Leverkuzena Rudijem Felerom koji je trostruko vezan za Rim, bio je centarfor Rome, njen trener i njegova supruga je Rimljanka. „Ovo je moja kuća, ali večeras mi je neophodan jedan bod... Roma nek se zadovolji skudetom“, poručio je Feler u intervju za Korijere. Bivši nemački as koji je ostao u srcima navijača Rome savetovao je tifoze Đalorosih da imaju strpljenja sa Edinom Džekom podsetivši da je i on imao problema sa golgeterskim postom u prvoj sezoni u Rominom dresu.

„Srce Juvea, Lihtštajner potpisao remi zlata vredan sa Borusijom“, naslov je posvećen podvigu Bjankonera u Menhengladbahu budući da je Alegrijev tim igrao 40 minuta sa igračem manjem zbog nesuvislog klizećeg starta sa dve noge Ernanesa na Alvara Domingeza.

Ispod zaglavlja Korijere najavljuje nesvakidašnju odluku trenera Lacija Stefana Piolija da ostavi u Rimu gotovo sve najbolje igrače i da u Trondhajm povede samo rezerve, sa par izuzetaka, na megdan Rozenborgu. „Pioli ostavio kući Lacio za derbi“, stoji u naslovu dok se u podnaslovu podvlači da će protiv Norvežana igrati samo rezerve i igrači iz podmlatka.

Paralelno, Korijere najavljuje početak operacije traženja centralnog defanzivca pošto je jasno da De Fraj neće biti na raspolaganju sigurno do aprila a možda i cele sezone. „Na fudbalskoj pijaci Lacio traži defanzivca, u prvom redu Flar“, izveštava Korijere uz napomenu da su na listi i Daglas iz Dnjepra i Terzijev iz Ludogoreca. Ime Nemanje Vidića je precrtano zbog visoke plate za parametre Nebeskoplavih. Srpski stoper zarađuje preko tri miliona evra u Interu, dok je plafon u Laciju dva miliona evra.

I Korijere piše o Interovoj nameri da angažuje part-time Pirla: “Inter, vrcava ideja da vrati Pirla u Italiju“. List piše da su pregovori već počeli sa igračem i Njujork Sitijem i da je moguće zaključiti posao sa formulom pozajmice.

TUTTOSPORT

I Torinski sportski dnevnik je upotrebio reč „srce“ za dominantan naslov na prvoj strani: „Srce Juvea“. Naravno, kao i Gazeta i Korijere, srce nije samo Juventusovo nego i Lihtštajnerovo. „Švajcarac se vratio na teren u Mehengladbahu posle srčanih problema i približio Juve svojim golom osmini finala Lige šampiona. Još jednom odlučujući doprinost dao Bufon“, zapaža Tutosport.

U podnaslovu pored fotografije Lihtštajnera, kako proslavlja gol, se kaže da su Bjankoneri sa desetoricom igrača u drugom poluvremenu, zbog isključenja Ernanesa, izgubili prvo mesto na tebeli pošto je Mančester Siti pobedio Sevilju ali da su Englezi trijumfom u Španiji ostavili na sigurnoj distanci tim iz Andaluzije.

„Večeras Roma mora da pobedi Bajer“, nedvosmislena je poruka pred drugi italijansko-nemački dvoboj u Ligi šampiona.

Tutosport pravi atmosferu i za meč Torino-Inter sledeće nedelje :“Toro na raskrsnici, Ventura postrojava ekipu, vraća se Gazi“. Na unutrašnjim stranama, možemo reći već po običaju, se stavlja u prvi plan personalni dvoboj Maksi LopezIkardi i naravno Vanda, bivše supruga napadača Torina i aktuelna životna saputnica Maurita.

„Pirlo u Interu? Mančini pokušava. Milan - Vaskez“, donosi list na prvoj strani vesti sa fudbalske pijace koje se tiču dva milanska kluba. Tutosport daje veće šanse da Pirlo ponovo obuče dres Nerazura posle 15 godina i najavljuje da bi Milan mogao već u januaru da kupi potencijalnog italijanskog reprezentativca Franka Vaskeza i da ga ostavi do juna u Palermu.

Piše: Željko Pantelić  


tagovi

Stefan LihtštajnerSerija ARomaNemanja VidićMilanLacioJuventusItalijaInterEvropaAndrea Pirlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara