""
""

Derbi Italije: Nikad ne otpisuj Staru damu

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.10.15. | 16:13

Inter preti Bjankonerima, ali njegove loše partije protiv Sampdorije i pogotovu Fjorentine ne isključuju efikasnu dvojku u Derbiju Italije

Derbi Italije (20.45, Arena sport 4) donosi nam situaciju koja je poslednjih godina bila sasvim neuobičajena – Inter ima duplo više bodova nego Juventus, koji je zabeležio nikad slabiji start u Seriji A. Zbog toga iz crno-plavog dela Milana stižu vrlo optimistične izjave, iako su mediji, koji su ekipu Roberta Mančinija gotovo već proglasili novim šampionom, malo „spustili loptu” posle ubedljivog poraza od Fjorentine i remija sa Sampdorijom.
"Pobeda nad Juventusom uvek je velika i veoma važna stvar. U pitanju je istorijsko rivalstvo, koje donosi dodatnu motivaciju. Moramo dobro da se spremimo jer nas čeka veliki pritisak", izjavio je trener Intera i dodao: "Nismo ga pobedili kod kuće još od 2010? To je previše, predugo čekamo".

Izabrane vesti

Mančini je naglasio da će vezista Žofre Kondogbija biti spreman za duel s Juventusom, kao i da će najverovatnije moći da računa na napadača Stevana Jovetića koji je prošle nedelje bio u Podgorici s reprezentacijom Crne Gore, ali nije igrao kako bi se oporavio do nedelje. Pojačanje iz Mančester Sitija smatra da bi trijumfom nad četvorostrukim uzastopnim šampionom Inter svima poslao signal koliko je jak i napravio krupan korak ka osvajanju "skudeta".
"Moje saigrače i mene neće zavarati trenutna pozicija rivala. Izuzetno su kvalitetni, imaju dosta problema s povredama i ostali su bez nekoliko važnih igrača pred početak sezone. Moramo da budemo oprezni. U svakom slučaju, čeka nas dobra utakmica", rekao je Jovetić.

Ni Inter, ni Juventus nemaju suspendovanih fudbalera, ali trener Stare dame Masimilijano Alegri i dalje ne može da se osloni na najjači sastav. Na njegovu, i na sreću navijača italijanskog šampiona povrede koje su Pol Pogba i Alvaro Morata doživeli dok su ispunjavali obaveze prema svojim reprezentacijama nisu ozbiljne. Sam Morata, koji je sa bolnom grimasom iznesen sa terena tokom utakmice Španija – Luksemburg i za kojeg je postojala bojazan da je doživeo frakturu fibule, saopštio je na svom Tviter nalogu da se „trudi svim silama da bude savršeno spreman za nedelju”.

Juventus ima mnogo bolji međusobni skor, a od početka 21. veka na njihovim okršajima često je padalo dosta pogodaka, zbog čega nam GG ili 3+ deluju kao najbolji izbori. Ako ste spremni da rizikujete, opredelite se za dvojku zbog toga što gost pokazuje u Ligi šampiona da u njemu i te kako ima stare snage i vatre.

NAŠI PREDLOZZI

TGG GG/1,77

UG 3+/2,05

KI 2/2,75

(foto: Action Images)


tagovi

Serija AJuventusItalijaInterEvropaderbi italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara