Đukićev skener: Marković se neće uobraziti, Tavambu sam terao da trči, Vakulko nije krilo...

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.03.18. | 16:18

Trener crno-belih uveren da će Đorđe Ivanović proraditi i na zvaničnim utakmicama

Tri crno-bela bisera. Tako su u Partizanu nazvali Luku Cucina, Armina Đerleka i Svetozara Markovića, ove zime prekomandovane iz Teleoptika omladinaca u prvi tim. Sva trojica su već u početnim superligšakim minutima skrenuli pažnju na sebe, a poslednji od njih završio u notesu - Mančester junajteda.

Skaut Crvenih đavola i bivši istaknuti defanzivac crno-belih Budimir Vujačić dobio je zadatak da izevtava šefove na Old Trafordu o napretku Markovića, koji sam tvrdi da informacije o interesovanju engleskog veikana mogu da budu kontraproduktivne i time nagoveštava da je u glavi „čist“.

Izabrane vesti

Što svedoči i njegov sadašnji učitelj, Miroslav Đukić.
„Sveta je, na prvom mestu, zdrava ličnost. Ima zdravo shvatanje fudbala i života. Dolazi iz vaspitane porodice. Pametno je, skromno i radno dete. To me raduje. Znam da se neće uobraziti, niti dići u nebesa. Igra na vrhunskom nivou. Pred njim je lepa karijera. Samo da ide iz mirnoće. Nez protiska, da nastavi da radi kao dosad“, savetuje šef struke Partizana talenta iz generacije 2000.

Đukića može da raduje još jedan podatak: Leandre Tavamba je posle rada pod njegovom palicom dočekao debi za reprezentaciju Kameruna. I to na poziciji u veznom redu, protiv Kuvajta.
„Tavamba je ovde počeo kao špic. Nije navikao da 90 minuta radi za ekipu, morate sve vreme da ga podsećate. Dosta toga nam daje u ofanzivi, oseća igru, dobar je leđima okrenut golu, dobro se gradi, preko njega nastavljamo akcije. U početku sam muku mučio s njim da radi za ekipu. Terao sam ga da trči. Zato sam mu pred odlazak u reprezentacijku rekao da malo odmori, pošto ovde mnogo trči, tamo ne mora... On je igrač evropskih razmera, za jednu od četiri najjače lige na kontinentu, samo kad shvati da bi trebalo da radi za ekipu u oba pravca. Sad je igrao u veznom redu, ima osećaj, ali koliko tu radi za tim je diskutabilno“.

Istovremeno, tokom pauze je bio aktivan i Juri Vakulko, u ulozi kapitena mlade reprezentacije Ukrajine na mečevima sa Škotskom (2:0) i Engleskom (1:2).
„Interesantan igrač. Biće sve bolji kako bude dobijao šansu. U reprezentaciji igra po desnom boku. To nije njegova pozicija, pre je centralni vezni igrač kojio se ubacuje u napad. Poseduje veliki potencijal. Budućnost je Partizana“.

Pohvalno je Đukić govorio i o Đorđu Ivanoviću, strelcu odlučujućeg pogotka u kontrolnom susretu sa Radnikom u Bijeljini (1:0).
Odlično radi. Svakodnevno se prilagođava Partizanovim zahtevima. Nijednog trenutka nije psihološki pao. A to što ne igra ovde ono što je igrao u Spartaku... Sve će doći samo po sebi. Bitno je da je dao gol, jer napadač živi od golova. U pitanju je kompletan fudbaler, radi za ekipu, odlikuju ga i asistencije, samo je pitanje vremena kad će da proradi. Ne žurimo. Na njemu nije nikakav pritisak“, zaključio je Miroslav Đukić, uz ocenu da njegova ekipa u završnici sezone „mora bolje u ofanzivnom delu, da brže završava akcije i ne komplikujemo u završnici“.

FOTO: Star sport


tagovi

Miroslav ĐukićLeandre TavambaJuri VakulkoSvetozar MarkovićĐorđe Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara