""
""

Dortmundovi pakleni dani počinju u Hamburgu!

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.09.17. | 13:41

Pred dolazak Milionera na Folksparkstadion domaćeg trenera muče problemi s izostancima važnih ofanzivaca, budući da problema s povredama, osim Nikolaja Milera, imaju Aron Hunt i Filip Kostić.

Posle katastrofalne igre i ispadanja iz Kupa Nemačke porazom od niželigaša Osnabrika, mediji su odmah krenuli da traže zamenu trenera Hambugera Markusa Gizdola. Dinosaurusi su ipak u novu prvenstvenu sezonu ušli sasvim pristojno, pobedivši Augzburg i Keln, ali već u sledeća dva meča Hamburger se vratio starim navikama - porazima. Ostao je posle toga tim sa severa bez bodova u susretima s RB Lajpcigom i Hanoverom, a ti susreti su pokazali da bi napad, s obzirom na kadrovske probleme prvotimaca, mogao da bude veliki problem za Gizdola u nadolazećim utakmicama.

Izabrane vesti

Pred dolazak Dortmunda na Folksparkstadion domaćeg trenera muče problemi s izostancima važnih ofanzivaca, budući da problema s povredama, osim Nikolaja Milera, imaju Aron Hunt i Filip Kostić. U Gizdolovoj 4-2-3-1 formaciji za poziciju centralnog napadača bore se Vud i Šiplok, a uz Hana i Holtbija od prvog minuta očekuje se iskusni Sejad Salihović, koji je tokom leta stigao iz Sent Galena. Osim navedenih navalnih igrača u konkurenciji za meč neće biti ni defanzivaca Telkea i Van Drongelena.

Posle razočaravajuće podele bodova s Frajburgom i poraza na startu grupne faze Lige šampiona od Totenhema, Dortmund se za vikend vratio pobedama deklasiravši Keln na svom terenu. Od starta je to bila jednosmerna utakmica, koja je zaključena s čak pet pogodaka Borusije. Milioneri posle četiri kola drže vodeću poziciju Bundeslige, ali pred Peterom Bošom je paklen završetak meseca, jer pre reprezentativne pauze njegov tim čekaju zahtevni prvenstveni susreti s Hamburgerom, Menhengladbahom i Augzburgom, te veliki okršaj Lige šampiona s madridskim Realom.

Situacija s izostancima nije idealna ni kod gostiju iz Dortmunda, međutim Boš ipak ima mnogo više opcija na raspolaganju od Gizdola. Problema s povredama imaju Bartra, Durm, Gereiro, Šmelcer i Toljan, veznjak Rode, kao i ofanzivci Rojs i Širle.

BUNDESLIGA - 5. KOLO

Utorak
Menhengladbah - Štutgart 2:0 (1:0)
/Rafael 57, 74pen/

Augzburg - RB Lajpcig 1:0 (1:0)
/Gregorič 4/

Šalke - Bajern 0:3 (0:2)
/Levandovski 25pen, Hames Rodrigez 29, Vidal 75/

Volfzburg - Verder 1:1 (1:0)
/Origi 28 - Bartels 56/

Sreda
18.30: (2,80) Keln (3,05) Ajntraht (2,70)
20.30: (2,70) Majnc (3,30) Hofenhajm (2,60)
20.30: (7,75) Hamburger (4,80) Dortmund (1,40)
20.30: (3,20) Herta (3,35) Leverkuzen (2,25)
20.30: (2,80) Frajburg (3,10) Hanover (2,65)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Action Images)


tagovi

Borusija DortmundEvropaHamburgerNemackasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara