""
""

Dragom Jupu, s ljubavlju - njegov Menš!

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.11.17. | 20:26

A sad uzmi Ligu šampiona

Šta ti je igra istorije, sudbine, života... Slavna tradicija Bajerna pamti dane kada je minhenskom velikanu dušu na pamuk vadio Jup Hajnkes u dresu Menhengladbaha, a danas, nekih 40-ak godina kasnije, Koltovi su ponovo stali na žulj Bavarcima, samo sada sa Jupom Hajnkesom na klupi Bajerna. Ko će koga nego svoj svoga - 2:1 (2:0) za Borusiju!

Vratio se Hajnkes na klupu Bajerna, vezao dobre rezultate, podigao Bajern na vrh Bundeslige, ali se isto tako vratio u rodni grad gde su mu danas "njegovi" zagorčali dan.

Izabrane vesti

Moglo je danas i pre utakmice da se nasluti da će Bajern imati pakleno težak posao protiv Menša, ali se u prvih 45 minuta ispostavilo da je Menhengladbah ne samo dostojan izazivač velikom Bajernu, već da je sposoban da ga pukne aperkatom u bradu i pošalje na pauzu između dva poluvremena s dva gola minusa.

Prvo je Torgan Azar postigao gol s bele tačke u 39. minutu (Ulrih bio blizu da mu odbrani), a onda je Menš uspeo i pet minuta kasnije da održi mini-čas iz na temu "kako se igra moderno, brzo i na kratke pasove", pa da poentira pogotkom Matijasa Gintera na asistenciju Štindla.

Doduše, imao je Bajern prilika, imao je i dve stative, bio blizu pogodaka, jedini na meču je dao posle prekida kada je na odbitak natrčao Arturo Vidal i pokazao da ga je Hajnkes oživeo.

Sve u svemu, Menš je pokazao da je ovo njegova sezona, za razliku od prošle, pokazao je da pod vođstvom Ditera Hekinga igra seksi fudbal i da bi bilo greota da je danas ostao bez tri boda.

Mogli su Koltovi i do ubedljivije pobede da je Josip Drmić iskoristio šansu u 90. minutu, ali je u kontranapadu šutirao pored stative.

Menhehgladbah slavi dolazak na 4. mesto u Bundesligi, a kao mali omaž Hajnkesu, sigurni smo da će svi stanovnici ovoga grada navijati za Bajern u Ligi šampiona. 

Hajnkes ih je mnogo zadužio. Ali, danas su se gledali preko nišana. I nije bilo milosti.

NEMAČKA 1 - 13. KOLO

Petak

Hanover - Štutgart 1:1 (0:1)
/Fulkrug 76 - Asano 24/

Subota

Augzburg - Volfzburg 2:1 (0:1)
/Gregorič 51, Finbogason 78 - Didavi 40/

Dortmund  -  Šalke 4:4 (4:0)
/Obamejan 12, Stambuli 18ag, Gece 20, Gereiro 25 - Burgštaler 61, Harit 65, Kaliđuri 86, Naldo 93/

Ajntraht Frankfurt - Leverkuzen 
0:1 (0:0)/Foland 76/

RB Lajpcig - Verder 2:0 (1:0)
/Keita 34, Bernardo 87/

Frajburg - Majnc 2:1 (0:0)
/Petersen 51, Kat 91 - Bergrin 93/

Menhengladbah - Bajern 2:1 (2:0)
/Azar 39pen, Ginter 44 - Vidal 74/


tagovi

Bajern MinhenBorusija MenhengladbahEvropaJup Hajnkesmeđunarodni fudbalNemackaTorgan Azar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara