""
""

Drama Ričmond Boaći: Rastu šanse da počne derbi, odlučiće fitnes test

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.03.17. | 14:34

Snimak pokazao da loža napadača iz Gane nije pretrpela velika oštećenja

Drama Ričmond Boaći i dalje traje, a da li će napadač iz Gane početi 153.večiti derbi biće poznato neposredno pre početka duela. Sinoć, posle povrede zadnje lože u finišu treninga, činilo se da je sve izgubljeno, odnosno da će nekadašnji član Juventusa i Atalante sačekati april kako bi debitovao u najvažnijoj utakmici srpskog fudbala.

Jutros je tek bilo za nijansu bolje, ali poslednje informacije govore da bi moglo da dođe do novog zaokreta. Tačnije, da bi Boaći mogao da se nađe u startnoj postavi. Na Marakani su od ranih jutarnji časova počeli sa medicinskim aktivnostima kako bi uradili sve što je u njihovoj moći... Prvi preduslov je ispunjen: Boaći se mnogo bolje oseća nego sinoć, mada je i prilikom hoda uočljivo da povreda lože nije sanirao.

Izabrane vesti

Šok na Marakani: Boaći se povredio, ne igra derbi!

Pošto nisu želeli da dignu ruke u znak predaje odgovorni iz Crvene zvezde su Boaćija odveli na snimaće. A ono je pokazalo  da na zadnjoj loži Ričmonda Boaćija nema velikih oštećenja, ali ida nije sve u najboljem redu.

Ipak, jasno je da bi uvrštavanje u tim rovitog Boaćija predstavljalo ozbiljan rizik... Čak i ako bi robusni napadač pristao da igra na sopstvenu odgovornost. Jer imali su u Ljutice Bogdana slična, negativna iskustva u večitim derbijima. Tako je 2013.godine Darko Lazović sa napuknutim ligamentima kolena počeo derbi i morao da izađe iz igre posle deset minuta. Dijagnoza je bila turobna, Lazović je morao da odmara nekoliko meseci.

Zvezdin tim za derbi – Sve se zna, šansu dobija Vujaklija!

Ono što je za sada izvesno je da je šef stručnog štaba Crvene zvezde prelomio, odnosno da će ukazati šansu Boaćiju ako dobije garancije da je spreman za najteže napore. Ne treba smetnuti sa uma da bi Boaći imao i psihološku opterećenje. Kako se može čuti Afrikanac će biti podvrgnut testovima i ako to uspe da položi – počeće derbi. Šanse za takav rasplet se procenjuju na 50 posto.

Kako bilo alternativa je spremna. A to je Srđan Vujaklija.

 


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaSrbijaSrđan VujaklijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara