""
""

El Mundial! El Mundial! El Mundial! El Mundial! Ludnica u San Hozeu, minut 95... (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 08.10.17. | 08:49

Dobili smo još jednog učesnika Svetskog kupa u Rusiji, i to na kakav način...

Ludnica u San Hozeu i u čitavoj Kostariki! Malena karipska država noćas je obezbedila plasman na Mundijal osvojivši bod u susretu s Hondurasom kod kuće - 1:1. Da sve bude spektakularnije potrudio se režiser prave drame na Nacionalnom stadionu - Kendal Votson, koji je postigao pogodak u petom minutu sudijske nadoknade.

Izabrane vesti

Do tada Honduras je vodio golom Edija Ernandeza Padilje od 66. minuta. 

Votson je inače štoper, igra za Vankuver u MLS ligi, a gol mu je posle centaršuta namestio takođe jedan "Amerikanac" - Rodni Valas iz Njujorka. 

Kostarika je 13. učesnik Mundijala u Rusiji. Juče se među 32 najbolja tima na svetu plasirala i Nigerija, a pre toga Španija, Engleska, Nemačka, Saudijska Arabija, Južna Koreja, Belgija, Meksiko, Japan, Iran, Brazil i naravno domaćin Rusija.

Kostariki će ovo biti peto učešće na najvećim fudbalskim smotrama. Učestvovali su 1990, 2002, 2006, a 2014. u Brazilu napravili su najveći uspeh kada su došli do četvrtfinala. Daleko najveća zvezda ovog tima je golman Real Madrida Kejlor Navas, ali tu su od "jačih" imena još Džoel Kembel, Brajan Ruiz, Selso Borhes, Brajan Oviedo...

Poslušajte kako je kostarikanski komentator proslavio plasman na Mundijal...


tagovi

EvropaKostarikakvalifikacije za Mundijal 2018međunarodni fudbalMundijal 2018reprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara