Gazda Milana bankrotirao, slavni klub na aukciji u onlajn prodavnici?!

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.02.18. | 10:39

I tri varijante o tome ko je zapravo Jonghong Li...

Milan je uzleteo sa Đenarom Gatuzom poslednjih nedelja. Rosoneri su se vratili u trku za Ligu šampiona i to je značajno popravilo raspoloženje u Milanelu, ali današnji napisi u medijima navući će bore na čela i igrača i svih ostalih zaposlenih. Naime, Korijere dela sera tvrdi da je vlasnik kluba, kontroverzni kineski biznismen Joghong Li definitivno bankrotirao!

Isti izvor navodi da će njegova imovina biti na aukciji na Taobau, kineskoj verziji eBay-a

Izabrane vesti

Ovo svakako nije prvi put da se postavlja pitanje solventnosti vlasnika Milana, ali najnoviji izveštaji ukazuju na to se se situacija značajno uozbiljila, te da je Li u pravom smislu te reči bankrotirao. Jedna od njegovih manjih kompanija - Zuhai Zongfu, vredna 60.000.000 evra, odlukom suda, stavljena je u onlajn izlog, na nadmetanje, kako bi banke Đangsu I Kanton namirile svoja potraživanja. Takođe, Korijere tvrdi kako je pre nekoliko dana kineska regulatorna komisija za hartije od vrednosti najavila početak istrage o nedozvoljenim radnjama skrivanja bankrota od strane Lijevih komapnija.     

Podsetimo, Jonghong Li je Milan kupio od Silvija Berluskonija za 740.000.000 evra, ali uz pomoć raznih fondova, jer nije imao dovoljno novca. Sada se spekuliše da je zapravo on uložio svega 100.000.000 evra svog novca, a da je sve ostalo pozajmio i da sada nema mogućnosti da vrati dugove, zbog čega je ugrožena budućnost Milana koji bi takođe mogao da se nađe u nekoj od onlajn prodavnica?!  

Korijere dela sera na kraju teksta piše o tri opcije i postavlja pitanje: ko je zapravo Jonghong Li:

Da li se radi o zaista bogatom čoveku, toliko bogatom da je sakrio svoje pravo bogatstvo i iz raznih (možda i političkih) razloga ne želi da ga pokaže?

Da li on samo obični mitomanijak koji zavrnuo sve oko sebe?

Ili se možda radi o čoveku koji je ušao u nešto što je preveliki zalogaj za njega, a onda koristio novac za koji nije imao pokriće i garancije?

(foto: Action Images)


tagovi

Li Jonghong

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara