""
""

Gent poveo šampionsku trku u Belgiji, trijumf nad Kortrijkom potvrdio tinejdžer od 20.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | ned. 05.04.15. | 22:11

Ekipa naših internacionalaca Poletanovića i Vitasa uspešno započela takmičenje u plej-ofu Pro lige

Kako su završili regularni deo šampionata fudbaleri Genta su ušli u drugi. Na pobedničkom koloseku zadržao ih je trijumf u premijernom meču plej-ofa za šampionsku titulu nad Kortrijkom - 2:0.

To je peta pobeda u nizu ekipe Hajna Van Hazebruka, kojom Gent izbija na prvo mesto na tabeli sa bodom više od Briža i tri više od Anderlehta. Nema sumnje da će ovaj trijumf dodatno podgrejati samopouzdanje tima kome je u dosadašnjoj istoriji najveće dostignuće bilo osvajanje nacionalnog kupa i drugo mesto u šampionatu 2010. godine. 

Izabrane vesti

Golove za pobedu domaćina postigli Miličević u 33. minutu i supertalentovani Mozes Sajmon (momak o kome smo pisali i koji trenutno po mišljenju klupskih čelnika vredi 20.000.000 evra) u 73. Nigerijac kome je tek 19 godina zabeležio je večeras 11 nastup i postigao osmi pogodak u sezoni.

Nakon tog drugog gola Gent je rutinski priveo utakmicu kraju, pa sada s mnogo optimizma čeka gostovanje Standardu u Liježu u drugom kolu. Večeras je u domaćem timu šansu u poslednjih pet minuta dobio mladi srpski internacionalac Marko Poletanović, dok je Uroš Vitas svih 90. minuta presedeo na klupi.  

PRO LIGA (plej-of za šampiona) - 1. KOLO

Nedelja:
Gent - Kortrijk 2:0 (1:0)
/Miličević 33, Sajmon 73/

Ponedeljak:
14.30: Briž - Standard
18.00: Anderleht - Šarlroa


tagovi

Župiler Pro ligaMozes SajmonGentEvropaBelgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara