""
""

GRUPA G: Alabin projektil i prelepe akcije: Austrija nije igrala ovako 20 godina! Ibra se šalio protiv Moldavije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.03.15. | 22:45

Austrijanci imaju najbolju generaciju u poslednje dve decenije i deluju nezaustavljivo na putu ka Francuskoj, Šveđani su im za petama

Austrija hita ka Evropskom prvenstvu u Franvcuskoj! Austrija igra sjajno i ima najbolju generaciju u poslednjih dvadesetak godina!

Selekcija Marsela Kolera je jedno od najprijatnijih iznenađenja aktuelnih kvalifikacija i na sjajnom je putu da obezbedi plasman na najveću smotru ebvropskoig fudbala. U poslednjih 20 godina, Austrijanci su igrali na dva velika takmičenja. Na Mundijalu u Francuskoj 1998. godine kada su bili autsajderi i nisu se proslavili, kao i na EP 2008. kada su bili domaćini i samo zahvaljujući tome su bili učenici završnoig turnira. Ipak, čini se da nisu imali ovakav tim i da nisu igrali ovako dobro u prethodne dve decenije... Alaba, Dragović, Arnautović, Junuzović, Fuhs, Harnik i kompanija vraćaju nadu u posrnuli austrijski fudbal. 

Izabrane vesti

Austrija ima tim koji može da pomrsi konce mnogima favoritima, a već to radi u kvalifikacionoj grupi G. Četvrtom pobedom u pet mečeva, Ausatrijanci su ubedljivo prvi na tabeli. Sa 13 bodova vode na polovini kvalifikacione trke u grupi sa Rusijom, Švedskom, Crnom Gorom, Moldavijom i Lihtenštajnom. Upravo je Lihtenštajn večeras bio poslednja žrtva sjajnih Austrijanaca. David Alaba i drugovi nisu imali milosti prema zapadnim komšijama u Vaducu koje su deklasirali sa 5:0.

Iako je Lihtenštajn potpuni autsajder, umeo je ponekad da spotakne favorite, kao što je to bilo jesenas sa Crnom Gorom. Austrija sebi nije dozvolila ništa slično i demonstrirala je silu nad malom kneževinom.

Prepela akcija i asistencija petom Lozničanina Zlatka Junuzovića za Martina Harnika su najavili ubedljivu pobedu gostiju. Potom je iskusni Mark Janko pogodio na prazan gol, a ni promašen penal Davida Alalbe nije pokolebao Austrijance. As Bajerna se za promašaj sa bele tačke iskupio posle sat vremena igre fenomenalnim pogotkom sa 20 metara kada je svenula njegova dobro poznata levica. Zlatko Junuzović je povisio na 4:0, da bi još jedan momak srpskog porekla Marko Arnautović stavio tačku na trijumf posle još jedne divne akcije gostujućeg tima.

Austrijancima je za petama Švedska koja je takođe odradila domaći zadatak protiv autsajdera Moldavije na svom terenu. Ceo meč je protekao u znaku jednog čoveka. Naravno, reč je o Zlatanu Ibrahimoviću. Potpuno lud gol sjajnog napadača je otvroio vrata pobede, da bi sve bilo rešeno drugim Zlatanovim golom u finišu meča kada je zakucao loptu u mrežu sa bele tačke.

GRUPA G

Lihtenštajn - Austrija 0:5 (0:2)
/Harnik 14, Janko 16, Alaba 59, Junuzović 74, Arnautović 90+3/

Crna Gora - Rusija 0:0, prekid u 67. minutu

(foto: Action Images)


tagovi

Zlatko JunuzovićZlatan IbrahimovićŠvedskareprezentativni fudbalreprezentacija Švedskereprezentacija AustrijeMoldavijaMartin HarnikMarko ArnautovićMark JankoLihtenštajnKvalifikacije za EURO 2016EvropaDavid AlabaAustrija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara