"Miloš Josimov"
"Miloš Josimov"

Josimov za MOZZART: U Slovanu znaju kako s Partizanom, pa gazda je vodio Artmediju

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.07.13. | 20:27

Najbolji levi bek Superlige u protekloj sezoni detaljno o verovatnom protivniku srpskog šampiona u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

Miloš JosimovDa ne prejudiciramo – Partizan tek treba da prođe Širak, ali posle 1:1 u Jermeniji ima razloga za optimizam uprkos bledoj partiji. Slovanu će biti mnogo teže na gostovanju kod Ludogoreca, ali dva gola postignuta sa igračem manje za pobedu od 2:1 u prvom meču daju nekakvu naznaku o kvalitetu Slovana.

Ipak, za detalje smo pozvali Miloša Josimova, protekle sezone najbolji levi bek Superlige (i 16. fudbaler u Mozzartovom izboru TOP 25), koji je mogao da karijeru nastavi u crno-belom dresu, ali je izabrao Slovan. I po onome što nam govori – nije se prevario.

Izabrane vesti

Što naravno ne znači da ne ceni Partizan. Štaviše. Zato i ne sumnja da će srpski šampion preskočiti Širak u revanšu.
"Partizan je u velikoj prednosti i sigurno će obezbediti plasman u narednu rundu. Ima prednost domaćeg terena, mislim da je u prvom meču u pitanju bio samo slab dan. Partizan ide dalje, 99 odsto. Poštujem Partizan, to je jedina ekipa koja nas je nadigrala u prošloj sezoni, dok sam nosio dres Donjeg Srema", sumira utiske Josimov u razgovoru za MOZZART Sport.

Kakva je situacija sa duelom vašeg Slovana i Ludogoreca?
"Ludogorec je težak rival, ali smo bili za nijansu bolji i zasluženo slavili. Oni su nas u prvom poluvremenu iznenadili agresivnošću, ali već u drugom delu igre su stvari došle na svoje mesto. Primili smo gol posle greške golmana, slučajno mu je ispala lopta. Potom smo i promašili penal, ali ništa nas to nije poremetilo. Čak ni crveni karton veziste Grendela. Igrač manje se nije ni osetio. Zasluženo smo dali dva gola i pobedili".

Josimov protiv Crvene zvezdePod pretpostavkom da i vi i Partizan prođete dalje, kakve su šanse u tom dvomeču?
"Podjedanke. Mislim da je omer 50:50. Cenim Partizan, ali naravno da i mi imamo svoje planove i ambicije. Pred početak sezone u klubu je postavljen jasan cilj: ulazak u grupnu fazu nekog evro takmičenja. Realnije je da to bude Liga Evrope, ali ako nam se ukaže šansa za Ligu šampiona, pokušaćemo da je iskoristimo. Klub je zaista organizovan na visokom nivou”.

Kakav tim ima Slovan i koga bi ste izdvojili?
"Bez dileme, najbolji igrač je Marko Milinković. Obično igramo u formaciji 4-3-3, a on je najčešće na poziciji krila, mada može da igra i kao polušpic, kao što je to bio slučaj sa mečom protiv Ludogoreca. Oduševio me je i kapiten Žofčak. Pravi iskusan vezista… Tu je i napadač Halenar koji je ušao protiv Bugara i sa dva gola doneo preokret. On je igrao protiv Partizana kao član Artmedije. Inače, naš gazda je tada obavljao istu funkciju u Artmediji, tako da on i Halenar znaju s kim imaju posla. Tu je i brzonogi Bagajoko. Ulgavnom, sačuvana je okosnica tima iz prošle sezone i dodato par novajlija, među kojima sam i ja".

Dakle, eto Partizanu prilike da se Slovacima revanširaju za eliminaciju od Artmedije u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona u sezoni 2005/2006. Možda ne istom klubu, ali barem nekim ljudima koji su im te 2005. raspršili snove.

(FOTO: MN Press, Star Sport)


tagovi

Liga EvropeMiloš JosimovFK PartizanSlovan BratislavaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara