""
""

Juventusu se sviđa Rafinja, Barsa bi da čuje ponudu i već ima zamišljenu sumu

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.05.17. | 15:35

Stara dama još nije poslala zvaničnu ponudu, ali će je uskoro biti

Juventusova potraga za centralnim vezistom neumorno traje. Korentan Toliso se još od zimus pominjao kao prva opcija, Nemanja Matić je bio u kombinaciji, ali kao nešto defanzivnija varijanta, dok je poslednjihb sedmica u igri bio i Sergej Milinković Savić.

Izabrane vesti

Sada se potraga proširila i na Pirinejsko poluostrvo, gde je Bepe Marota spazio Rafinju Alkantaru. Doduše, to je bilo u danima kada Rafinja nije bio povređen, ali nije bio visoko kotiran u tefteru Juventusovog prvog operativca iz razloga što su već pomenuta imena imala prednost. Kako je misija kupovine Tolisa postala gotovo nemoguća, pošto višemesečni razgovori s Lionom ne idu u pravom smeru, te da je Milinković Savić sada meta finansijski moćnijih klubova, a da je Matićeva sudbina još nepoznata, Rafinja je isplivao kao logično rešenje. 

Katalonski list Mundo Deportivo, poznat kao dnevnik sa jakim izvorima bliskim Barseloni, javlja da su na stadionu Kamp Nou spremni da čuju Juventusovu ponudu. Ali, ne žele da čuju za sumu manju od 25.000.000 evra. 

Navodno, i Alkantara je spreman za promenu u karijeri. Njegova želja je da dobije veću minutažu kako bi mogao da se nađe u postavi Brazila za Mundijal 2018. godine. Kako u Barseloni nema dovoljno prostora za igru, ni za napredak, on bi da promeni sredinu i dobije ono što traži. Naravno, ukoliko se stanje u Barseloni ne promeni. 

Ove sezone proveo je 1.567 minuta na terenu i to kroz 18 ligaških utakmica, te šest mečeva u Ligi šampiona i četiri u Kupu kralj. Bio je strelac sedam puta i namestio je pet golova. Rafinjina prednost u odnosu na ostae Juventusove kandidate je ta što može da pokrije i mesto ofanzivnog veziste, ali i desnog krila. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaItalijaJuventusPrimeraRafinja AlkantaraSerija AŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara