Kada na polusezoni postigneš 24 gola manje od Barselone, onda u januaru tražiš špica: Pet kandidata za Realovu novu devetku

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.12.18. | 10:42

Madriđani samo 24 puta tresli mrežu u Primeri, pa ako se to ne promeni izvesno ih na proleće nećemo gledati u borbi za najvažniji trofej u španskom fudbalu

Real Madrid je ove sezone postigao najmanje golova još od sezone 2006/2007, pa je jasno da bi prioritet u januarskom prelaznom roku moglo da bude dovođenje klasičnog napadača. Madriđani su postigli 55 golova na 27 utakmica u svim takmičenjima, od čega 24 u Primeri, čak upola manje od Barselone, pa ukoliko se nešto ne promeni na proleće nećemo gledati Kraljevski klub u borbi za najvažniji trofej u španskom fudbalu.

Odlazak Kristijana Ronalda u potpunosti je poremetio klimu u špicu Madriđana, Bejl je postigao 11 golova, a Benzema 10 u svim takmičenjima, ali ono što je činjenica jeste da Real Madrid već duže vreme nema klasičnu "devetku", koja mu je nakon odlaska portugalske mašine za postizanje golova postala preko potrebna.

Izabrane vesti

Madridski AS napravio je listu petorice najozbiljnijih kandidata i meta Kraljevskog kluba u zimskom prelaznom roku. Neki od njih su manje, neki više realni, ali krenimo redom.

MAURO IKARDI

Sjajni Interov napadač povezivan je sa Realom u poslednja dva prelazna roka. Gazeta delo Sport je pre nekoliko dana tvrdila da će Argentinac početkom 2019. godine staviti paraf na novi ugovor sa Nerazurima, međutim, potom se u priču ubacio njegov agent i supruga Vanda Nara, koja je saopštila da pregovori nisu uspostavljeni, pa će Madriđani pokušati da iskoriste tu neizvesnost.

TIMO VERNER

Timo Verner je još letos bio na meti Madriđana. Smatra se jednim od najperspektivnijih, ali i najboljih napadača u Nemačkoj. Iako je bio ispod svakog nivoa na Mundijalu u Rusiji još uvek se nalazi u planovima Joakima Leva. AS veruje da njegova cena ne bi iznosila više od 20.000.000 evra.

KŠIŠTOF PJONTEK

Napadač Đenove može se nazvati senzacijom Serije A, ali i čitave Evrope. Postigao je 13 golova, samo jedan manje od Kristijana Ronalda, a Madriđani ga prate već mesecima. Njegova cena od 15.000.000 evra i potencijal čine ga vrlo zanimljivim igračem za dovođenje. Debitovao je i za reprezentaciju Poljske 11. septembra protiv Irske.

FERNANDO LJORENTE

Poketino ne računa na njega, pa iskusni napadač traži izlaz iz Londona u zimskom prelaznom roku. Pre nekoliko nedelja izjavio je da je nejgova želja da se vrati u špansku ligu. Iako je glavni kandidat za njegovo dovođenje Atletik Bilbao, Real bi mogao da mu promeni planove. Ipak, jasno je da nije primarna opcija za Kraljevski klub.

BAS DOST

Holanđanin blista u Lisabonu, gde je stigao iz Volfzburga 2016. i nemilosrdno rešeta protivničke mreže. Postigao je 15 golova na 14 utakmica, njegova visina predstavlja nejegovo glavno oružje. Mogao bi da bude interesantno rešenje za Madriđane, iako je pitanje da li je dorastao ovom nivou fudbala, bez obzira na sve golove koje postiže.

FotoReuters


tagovi

Mauro IkardiTimo VernerKšištof PjontekFernando LjorenteBas Dost

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara