""
""

Kepa u Realu: Svi detalji prvog transfera Pereza u 2018! Zašto daje više nego što Bilbao traži?

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.12.17. | 09:32

Dolazi i napadač, možda i štoper

Prva i dugogodišnja želja bio je David de Hea. Neće da ga pusti Mančester junajted. Ne tako davno pominjao se Igo Loris iz Totenhema. Produžio je ugovor sa londonskim klubom. Kad je shvatio da ni do španskog ni do francuskog reprezentativca ne može da dođe, Real se okrenuo sigurnijoj varijanti i privoleo Kepu Arizabelagu da pređe u Madrid, pa će 23-godišnji golman Atletik Bilbaa, postati prvo pojačanje Kraljevskog kluba u zimskom prelaznom roku!

Uvek pouzdana Marka javlja da je potpis jednog od najboljih golmana Primere dogovoren je za prvu sedmicu januara. Ugovor će biti potpisan na šest sezona, a Kepina godišnja plata biće 2.500.000 evra, što je u rangu najslabije plaćenih igrača evropskog prvaka, poput mladih Tea Ernandeza i Danija Sebaljosa, angažovanih letos.

Izabrane vesti

Marka navodi da će Real platiti obeštećenje od 25.000.000 evra. Više od propisane klauzula u trenutnom ugovoru Kepe i baskijskog kluba. Caka je u tome što su odnosi između Florentina Pereza i Hosu Urutije, prvog čoveka Bilbaa, zategnuti, maltene ne postoje, ali kako u poslovnom svetu „para vrti gde burgija neće“, tako je predsednik Madriđana rešio da na obeštećenje od 20.000.000 evra stavi dodatnih 5.000.000 i tako završi posao. Isti princip je primenio letos, Betis je tražio 15.000.000, a dobio 16.500.00 za Sebaljosa, a na Atletikovih zahtevanih 24.000.000 iskeširao 29.000.000 evra za potpis Tea Ernandeza.

Ovo preplaćivanje je zapravo znak da Real želi novog golmana po svaku cenu. Em što Kejlor Navas i njegova zamena Kiko Kasilja ne blistaju, em što Kepi na leto ističe ugovor, a već je odbio ponudu Atletik Bilbaba za produžetkom saradnje. U strahu da ga Baski ne sklone iz prvog tima i tako ga liše takmičarskih mečeva u godini Mundijala, šampion Španije se odlučio za kupovinu odmah. Mogao bi da brani u nokaut fazi Lige šampiona, jer ove jeseni nije branio u mečevima Lige Evrope, pošto je među stativama Bilbaovog gola stajao Jago Ererin.

Kepin potpis bi trebalo da bude uvod u još dva moguća na „Santjago Bernabeu“ tokom zime. Real traži centralnog napadača. Mauro Ikardi deluje kao nerealna opcija i više medijska nego stvarna želja kluba, dok je Timo Verner iz RB Lajpciga mesecima na radaru i čini se kao logičnije rešenje.

Trener Zinedin Zidan želi da pojača i odbranu. Kao meta je naciljan Alvaro Odriozola (22), desni bek Real Sosijedada, čiji je dolazak planiran na leto, dok nije isključeno da ove zime stigne novi štoper, a i tu je kandidat iz San Sebastijana - Injigo Martinez.

(FOTO: Marca)


tagovi

Atletik BilbaoEvropaPrimeraReal MadridŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara