Kjezina bomba za smenu Gatuza, Milan beži od Lige šampiona! Napoli je dobio golmana (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 22.12.18. | 16:55

Čudesni Kvaljarela u seriji, biće velika borba za Evropu

Milan je u crnoj seriji, Liga šampiona je sve dalje, a Đenaro Gatuzo je pred smenom. Rosoneri nisu pobedili ni treću utakmicu zaredom, a u tom crnom nizu nisu postigli ni gol. Danas su kod kuće kapitulirali protiv Fiorentine.

Bomba supertalentovanog Federika Kjeze sa 25 metara u 73. minutu je presudila Rosonera, a vrlo moguće i njihovom treneru. Milan je uprskao šansu da se u poslednja tri meča odlepi od konkurencije u borbi za četvrto mesto i iskoristi njihove kikseve. Sada su pali na peto mesto, nisu iskoristili dobar raspored i pitanje je da li je Gatuzo potrošio sav kredit. Sledeći meč Milan gostuje Frozinoneu i možda je to poslednji voz za Gatuza.

Izabrane vesti

Iako je Milanov trener imao ogromne kadorvske probleme da sastavi tim za meč sa Fiorentinom zbog povreda i suspenzija, to ne može da bude izgovor za lošu igru Iguaina, Susa i ostalih od kojih se očekuje da prave razliku. Milan je u prvom poluvremenu bio bolji od Viole, Nikola Milenković je izbacio loptu sa gol-linije, a golman Lafon zaustavio bombu Rodrigeza.

U drugom poluvremenu je Milan delovao frustrirano i nervozno. Nije bilo završnice i Viola je dočekala svoju šansu. Federiko Kjeza je pokazao kakv top ima u nozi. Spustio se na nekih 25 metara i ispalio projektil u mrežu mrežu Donaruminog gola.

Mogao je Milan da izjednači, ali je Lafon u okršaju dvojice najtalentovanijih golmana Serije A pokazao da je ovo njegov dan.

A golmana je dobio i Napoli. I to kakvog! Talentovani Aleks Meret je pokazao zašto je toliko plaćen letos i zašto ga je Anćeloti čekao mesecima. Sa dve fantastične intervencije u poslednjim minutima meča je spasao Napolijevu minimalnu pobedu protiv SPAL-a.

Napoli trči neku svoju trku za drugo mesto. Ne mogu da uhvate Juventus, ali ni ostatak lige ne može da parira Napolitancima. Danas su zabeležili četvrtu uzastopnu pobedu pošto su kod kuće minimalcem slomili SPAL. Strelac jedinog gola je bio Raul Albiol posle kornera u nadoknadi prvog poluvremena. Španac je glavom zakucao loptu u mrežu za zasluženo vođsttvo Napolitanaca. Mogao je Anćelotijev tim da slavi ubedljivije, stvorio je gomilu šansi, ali se ispromašivao. I umalo zbog toga da bude kažnjen na kraju.  Paloski i Fares su u finišu meča imali dva sjajne šanse za SPAL, ali je Meret fenomenalnim odbranama sprečio iznenađenje.

Napolitanci su u dobroj formi pred derbi sa Interom u kojem mogu da i definitivno blindiraju drugo mesto i da se nadaju nekom kiksu Juventusu.

Neuništivi veteran Fabio Kvaljarela igra fudbal karijere! Trener Đampoalo je nedavno u šali rekao da ga treba staviti pod zaštiti UNESKO-a i nije daleko od istine. Kvaljarela je blago Sampdorije. U pobedi od 4:2 na gostovanju Empoliju, Kvaljarela je nastavio golgetersku seriju. Ovo je sedam utakmica zaredom u kojoj je bio strelac. Poslednji Italijan kojem je to uspelo je bio Antonio di Natale pre osam godina.

Ipak, nije Kvaljarela bio junak Sampine pobede u Toskani već vezista Đanluka Kaprari koji je ušao sa klupe u 85. minutu pri rezultatu 2:2 i sa dva gola do kraja rešio pitanje pobednika.

Empoli je poveo golom veterana Paskvala sa beče tačke na početku meča, ali je majstorija Gastona Ramireza donela Đenovljanima izjednačenje do poluvremena, da bi Kvaljarelin gol glavom režirao poptuni proekret. Ipak, i Empoli ima svoju haubicu. Iskusni Ćićo Kaputo igra fenomenalno u poslednje vreme i 76. minutu je pobegao odbrani gostiju za novo izjednačenje. A onda je ušao Kaprari. Oba gola je dao uz mnogo pomoći golmana Provedela. Prvi u 87. minutu je prošao kroz ruke domaćem golmana, a drugi u 91. minutu je bio iskosa kada su svi očekivali centaršut.

A konačno su se obradovali i navijači drugog đenovljanskog kluba. Đenova je ostvarila prvu pobedu od dolaska Ćezarea Prandelija na njenu klupu. U odličnom i zanimljivom meču na Marasiju, Grifoni su slavili 3:1 uz nova dva gola Kšištova Pjonteka koji je prvi strelac lige sa 13 pogodaka.  

Atalanta ima za čim da žali. U 36. minutu je Iličić promašio penal, da bi u nadokandi prvog poluvremena, Toloi skrenuo loptu u svoju mrežu posle šuta Pjonteka. Uspela je Atalanta u drugom poluvremenu da iz drugog penala dođe do izjednačenja pošto je Duvana Zapata bio precizan sa bele tačke, ali je majstorija Darka Lazovića u 67. minutu prelomila pitanje pobednika.

Atalanta je potom ostala sa igračem manje, da bi Pjontek u 88. minutu sjajnim golom stavio tačku.

Torino je bio na pragu pobede u sudaru sa durektnim konkurentom za Evropu, ali je u 92. minutu ostao bez dva boda. Sasuolo je izjednačio preko maldog Brinjole u 92. minutu za konačnih 1:1 i nastavio seriju bez poraza. Prethodno je Toro vodio golom Belotija iz 56. minuta. U borbi za opstanak, Udineze je protiv Frozinonea odirgao samo 1:1 i dodatno sebi zakomplikovao život. 

ITALIJA 1 - 17. KOLO

Subota

Lacio – Kaljari 3:1 (2:0)
/Milinković Savić 12, Aćerbi 23, Lulić 67 – Žoao Pedro 90+3 pen/

Napoli - SPAL (1:0)
/Albiol 45+1/

Đenova - Atalanta 3:1 (1:0)
/Pjontek 45+6, 88, Lazović 67 - Zapata 55 penal/

Milan - Fiorentina 0:1 (0:0)
/Kjeza 73/

Empoli - Sampdorija 2:4 (1:1)
/Paskval 11 penal, Kaputo 76 - Ramirez 41, Kvaljarela 69, Kaprari 87, 90+1/

Sasuolo - Torino 1:1 (0:0)
/Brinjola 90+2 - Beloti 55/

Udineze - Frozinone 1:1 (1:0)
/Mandragora 32 - Ćano 61 penal/
18.00: (2,60) Parma (3,05) Bolonja (2,90)
18.00: (8,50) Kjevo (4,50) Inter (1,40)
20.30: (1,40) Juventus (4,50) Roma (8,50)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama


tagovi

Federiko KjezaAleks MeretĐanluka KaprariFabio KvaljarelaKšištof PjontekDarko Lazović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara