"Miću u dresu Svonsija"
"Miću u dresu Svonsija"

Konačno Miću! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.09.16. | 12:39

Miljenik navijača Svonsija postigao gol 686 dana posle njegove poslednje utakmice

Miću u dresu SvonsijaČinilo se da bi mogao da utera šporet u gol kako je igrao. Arsenal je bio spreman da plati 30.000.000 funti da ga dovede na Emirejts. Ali koliko god da je vrtoglav bio njegov uspon, pad je bio još brži, pa je Miću na kraju zarvršio u španskom drugoligašu Ovijedu. Odakle je, uostalom, i krenuo u profesionalne vode.

I sinoć, u sudaru sa Mursijom u Kupu kralja, prvenac u drugom mandatu u Ovijedu. Dva komada tačnije, uključujući tu i pogodak za 3:3 u trećem minutu sudijske nadoknade. Istina, Mursija je u produžetku došla do pobedničkog gola, ali ostaće upisano da se Miću vratio na teren 686 dana posle njegove poslednje utakmice.

Izabrane vesti

Za početak - dva komada. Nisu bili remek dela, ali tek da se osećaj u stopalu vrati. Što je možda još bitnije - 120 minuta na terenu. Miću je ponovo spreman.

Poslednju utakmicu je u dresu Napolija odigrao još oktobra 2014. u Bernu. Izdržao je 60 minuta, članak je rekao da je dosta bilo. Ovijedo je pružio ruku spasa...
"Veoma sam zadovoljan Mićuovim golovima. Daće mu mnogo samopozdanja", rekao je trener Ovijeda, još jedan legendarni fudbaler Fernando Ijero.

Dobro, Miću nije baš legenda svetskog fudbala, ali barem u Velsu nikada neće biti zaboravljen U sezoni 2012/2013 postigao je 18 ligaških golova, ukupno 22. Dobio je novi ugovor na četiri godine, pozvan u reprezentaciju Španije, ali kao da ga je sav taj neočekivani pritisak slomio. I psihički i fizički. Naredne sezone samo dva gola, već u aprilu je stavljen van pogona. Na leto 2014. selidba u Napoli i još samo dve utakmice, pa serija operacija na problematičnom članku.

Zvali su klubovi iz Premijer lige i Primere, Miću je uporno odbijao. Znao je da neće izdržati. Tek u decembru je otišao u četvrtu ligu Španije, amaterski nivo takmičenja. Trener mu je bio brat, teren - astroturf podloga, na tribinama po nekoliko stotina ljudi.

Možda više neće igrati pod svetlima velikih reflektora, ali najbitnije je da igra. Mićuov život bajka je za sebe, nedostaje samo "happy-end".

(FOPTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaSegundaReal OvijedoPrimeraMićuKup kraljaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara