KRAJ: Badelj se pismom oprostio od Firence! Milan sledeća destinacija...

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.05.18. | 12:14

Emotivan oproštaj posle 140 utakmica

Posle četiri godine i 140 mečeva, došao je trenutak za rastanak Fjorentine i njenog kapitena Milana Badelja. Hrvatski vezista odlazi iz kluba kao slobodan igrač pošto je odbio produžetak saradnje. Seldeća destinacija će najverovatnije biti Milan koji mu je ponudio ugovor na 2.000.000 evra po sezoni za trogodišnji ugovor.

Hrvat se u emotivnom pismu oprostio od Fjorentine i njenih navijača koji važe za veoma starstvene i ne opraštaju tako lako odlaske igračima.
„U životu nemate uvek lak izbore, čak i kada izgledaju kao laki. Svi smo različiti i oni koje me poznaju, znaju da sam osoba koja se uvek trudila da napreduje. Možda grešim, ali želim da nastavim dalje ostavljajući grad koji smatram drugom kućom. Mesto gde sam našao iskrenost, srdačnost i sreću. Ipak, moram da razmišljam relano jer karijera fudbalera ne traje dugo i nažalost nisam u situaciji da se povestim Fiorentini doživotno. Mnogo stvari mi pada na pamet i zato želim da se obratim svakom od vas, da se izvinim i pokušam da objasnim moje odluku. Vi to zaslužujete. Čak i mnogo više od toga za vašu lojalnost, strast i veliko saosećanje koje ste pokazali u nekim teškim vremenima.

Izabrane vesti

Dozvolite mi da vam kažem HVALA, napisano najvećim mogućim slovima. HVALA, FIRENCO! Ovde sam proveo neke nezaboravne momente, dobre i loše, ali smo se uvek držali zajedno. Zato sam jako ponosan i osećam se kao jedan od VAS. Hvala svima koji su bili uz mene, trenerima i njhovim saradnicima, svim bivšim i sadašnjim sagračima sa kojima sam slavio i svima onima sa kojima sa išao pognute glave posle poraza. Uvek sa željom da što pre podigemo glavu. Hvala medicinskom osoblju koje je radilo veliki posao iz senke. Hvala ekonomu koji je brinuo o nama kao da smo mu deca.

Nije mi lako da ostanem mirne glave i izrazim sve što osećam. Ali u jedno sam siguran - za sve ove godine sa vama, odrastao sam kao čovek.

I iznad svega, dozvolite mi da kažem hvala mojim saigračima iz ove sezone. Da vam ne objašnjavam zašto...“, napisao je Badelj podsetivši na tešku situaciju koju su on i saigrači pregurali ove sezone kada su ostali bez lidera i kapitena, Davidea Astorija.

(FOTO: Action images)


tagovi

Milan BadeljLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara