""
""

Krstaški pohod kroz Dunganon

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.01.18. | 09:57

Sve je spremno za polufinale Liga kupa Severne Irske

Utakmica s Krusejdersom jedna je od najvažnijih u šezdesetdevetogodišnjoj istoriji Dunganona: Sviftsi imaju priliku da se prvi put nađu u finalu Liga kupa Severne Irske. Pre nešto manje od osam godina na pretposlednjoj stepenici zaustavio ih je Kolrejn, a sada je pred njima najveći mogući izazov jer su Krstaši verovatno najkvalitetnija ekipa u ovom delu Ujedinjenog Kraljevstva.

Izabrane vesti

Crveno-crni iz Belfasta trenutno su na prvom mestu u šampionatu i dobili su 20 od poslednjeg 21 susreta u različitim takmičenjima. Jedino im je glavni takmac u borbi za titulu, pomenuti Kolrejn, „otkinuo” bod, a jednako fascinantno zvuči i podatak da je to bilo jedino od 15 prethodnih gostovanja koje Krusejders nije rešio u svoju korist! Pored toga, ekipa koju vodi klupska legenda Stiven Bakster izuzetno je efikasna i u proseku postiže tri pogotka po meču, a posebno je interesantno da su izabranici ovog nekadašnjeg gorostasnog napadača znatno ubojitiji van svog Sivju stadiona - Krstaši su na strani dali čak 40 golova, dvostruko više nego što je Dunganonov ukupan učinak. Budući da odbrana domaćih spada među najporoznije u elitnoj ligi pokrajini Alster, teško je verovati da će uspeti da se odupre „baražnoj vatri” rivala u kojoj prednjače bočni napadači Gejvin Vajt (16) i Pol Hitli (13 pogodaka u sezoni).

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 20:45 2692 SIRLK Dungannon - Crusaders kmb 2&3+ 1,55

Konačno, Dunganon je u subotu igrao sa (pogađate) Kolrejnom, dok je Krusejders imao mnogo lakši posao protiv nejakog Ardsa i daleko svežiji ulazi u ovaj duel, pa se zbog svega navedenog efikasna dvojka podrazumeva.

SEVERNA IRSKA, LIGA KUP - POLUFINALE

Utorak
20.45: (2,40) Balimena (3,60) Kliftonvil (2,40)
20.45: (7,00) Dunganon (4,90) Krusejders (1,30)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaKrusejdersmeđunarodni fudbalsportsko klađenjeVelika Britanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara