""
""

KSS ipak kažnjava Partizan?

Vreme čitanja: 1min | pet. 01.07.16. | 08:36

FIBA ponovo zahteva od saveza da preduzme konkretne korake protiv klubova koji su odlučili da igraju Evrokup

Rat ne prestaje. Na adresu Košarkaškog saveza Srbije iz sedišta FIBA stigao je dopis u kome se traži da KSS preduzme mere protiv Partizana zbog odluke kluba iz Humske da sledeće sezone igra Evrokup.

Izabrane vesti

Pismo je potpisao izvršni direktor FIBA Evropa Kamil Novak, a zanimljivo, u pismu se nigde na pominje reč suspenzija, već termin “hitne mere“. Termin sankcije izbačen je posle odluke suda u Minhenu koji je presudio da FIBA ne sme da preti suspenzijama. Istina, nedavno je isti sud uvažio žalbu FIBA, ali je suština prvobitne odluke ostala ista.

Kako navodi Sportski žurnal, iz KSS-a će verovatno danas poslati odgovor u sedište FIBA u Ženevi. On bi trebalo da bude isti kao i pre dva meseca, kada je KSS zapretio suspenzijom svim klubovima koji igraju Evrokup.

U Partizanu kažu da ne znaju šta sledi, a to je potvrdio i sportski direktor Dragan Todorić.

“Nemamo nikakve informacije, ništa nismo dobili od saveza. Pretpostavljam da će nas u petak obavestiti šta dalje. Ne znam šta bih vam rekao, jer ne znam šta će čelnici KSS tražiti od nas. Bolje da sačekamo“, rekao je Todorić.

Kada su u pitanju takmičenja, KSS može da suspenduje Partizan samo iz Kupa Radivoja Koraća, jer nema ingerencije nad Jadranskom i Superligom. Ono što KSS može da onemugući klubu iz Humske je registracija igrača.

(FOTO: Starsport)


tagovi

SrbijaFK PartizanJadranska ligaEvropaEvrokupDragan Todorić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara