"Lendl i Mari"
"Lendl i Mari"

Lendl ponovo napustio Marija

Vreme čitanja: 1min | sub. 18.11.17. | 10:11

Britanac i Amerikanac po drugi put prekinuli saradnju

Lendl i MariČovek koji je od Endija Marija stvorio prvog tenisera sveta, olimpijskog šampiona i gren slem titulara, Ivan Lendl odlčuo je da je vreme da se povuče.

"Želim Endiju sve dobro! Bilo je dobro i veoma zabavno", izjavio je Lendl.

Izabrane vesti

Jedan od najboljih tenisera svih vremena, koji je rođen u Češkoj, da bi prebegao u SAD prvi put je preuzeo brigu o Škotu 2012. godine. U naredne dve godine, koliko je trajala njihova prva saradnja, Mari je stigao do prvih gren slem titula, pokorio je Vimbldon i osvojio zlatnu medalju na OI u Londonu.

Potom je pomalo mušičavi Lendl, koji se prilično retko pojavljivao na turnirima sa Marijem, odlučio da je vreme za odmor te je njegovog štićenika naredne dve godine preuzela Ameli Morezmo. A kada je Francuskinja 2016. zatrudnela ponovo se Lendl vratio u Marijev tim i sredio ono što je ona pokvarila. U narednom periodu Škot je ponovo osvojio Vimbldon, ali i Olimpijske igre te je na kraju prošle sezone konačno skinuo Novaka Đokovića sa prvog mesta na ATP listi.

Mari je, kao i Đoković ranije završio 2017. zbog velikih problema sa kukom, ali se pre dve sedmice vratio punom treningu tako da će najverovatnije biti potpuno spreman za 2018, a trebalo bi prvo da zaigra na tunriru u Brizbejnu u januaru.

(foto: Action Images)


tagovi

ČeškaEndi MariIvan LendlŠkotskaVelika Britanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara