""
""

Mesi spasao Barsu i izbacio Atletiko! Madrid mu leži, Real nema više prava na kiks (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.02.17. | 18:10

Katalonci pobedili na Visente Kalderonu u derbiju i preuzeli prvu poziciju

Barselona je prva na tabeli u Primeri! Realov kiks na Mestalji su Katalonci danas oplodili pobedom u derbiju nad Atletikom u Madridu. Junak pobede je Leo Mesi koji je u 86. minutu postigao gol za pobedu od 2:1. Argentinac baš voli da maltretira Kolčonjerose... Ovo mu je bio 12. pogodak u karijeri na Kalderonu.

Izabrane vesti

Golmani su bili centralne figure u prvom poluvremenu. Jan Oblak se vratio na gol posle dva i po meseca odsustva zbog povrede, i sa dve spektakularne intervencije u prvom poluvremenu zaustavio Mesijev pokušaj iz slobodnjaka i Pikeov šut na asistenciju Mesija. Ali revanširao mu se i Ter Štegen. Odbranio je pokušaje Karaska i Grizmana, pa je zahvaljujući čuvarima mreže prvo poluvreme završeno bez golova. Još jedan zanimljiv detalj je bio opravdano poništen gol Suarezu.

Ali je zato u drugom pucalo na sve strane. Barsa je povela posle pravog karambola u šesnaestercu Madriđana. Rafinja se u 64. minutu najbolje snašao i uspeo nekako da udracem po zemlji sa peterca prevario Oblaka. Ali Barsino slavlje nije trajalo dugo... Samo šest minuta.

Buskets je izgubio loptu, napravio faul, a potom zakazao u skoku sa Godinom i veliki je krivac za izjednačenje Madriđana. Dijego Godin je po običaju bio neumoljiv u skoku i „kroz uši“ probušio Ter Štegena.

Barsa je svim silama krenula po novi gol, a Simeone je previše verovao svojoj odbrani koja je u 86. minutu opet propustila da izbaci loptu i dozvolila novu gužvu iz koje je kao pobednik izašao Mesi i presudio Atletiku. Golu je prethodila asistencija Andrea Gomeša

Barsa je ovom pobedom makar na kratko preuzela čelo tabele i ima dva boda više od Sevilje i Reala koji večeras gostuje Viljarealu. Istovremeno su Katalonci iz trke za titulu izbacili Atletiko koji sada kasni prevelikih devet bodova. A to je u Primeri nedostižna prednost 14 kola pre kraja. Trka ostaje na tri kandidata... 

PRIMERA, 23. KOLO

Petak
Las Palmas - Sosijedad 0:1 (0:0)
/Prijeto 74/

Subota
Alaves - Valensija 2:1 (0:0)
/Ibai 78, Katai 86 - Soler 70/

Betis - Sevilja 1:2 (1:0)
/Durmisi 36 - Merkado 56, Ibora 76/

Leganes - Deportivo 4:0 (2:0)
/Šimanovski 19, Mantovani 30, Lopez 81, Bueno 90+1)

Eibar - Malaga 3:0 (1:0)
/Adrijan 43, 50. penal, Enrih 52/

Nedelja
Espanjol - Osasuna 3:0 (1:0)
/Kaisedo 17, Hurado 46, Moreno 90+1/

Atletiko Madrid - Barselona 1:2 (0:0)
/Godin 70 - Rafinja 64, Mesi 86/

18.30 Atletik Bilbao - Granada
18.30 Sporting Hihon - Selta
20.45 Viljareal - Real Madrid

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaRafinja AlkantaraPrimeraLionel MesiEvropaDijego GodinAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara