""
""

Milojević pred Spartu: Jaki su, brzi, agresivni, ali živimo da ih dobijemo!

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.07.17. | 12:38

„Imaju mane koje treba iskoristiti“, dodao je Zvezdin trener

Došao je i taj dan... Navijači Crvene zvezde se nadaju da je vreme za evropski iskorak. A to znači samo jedno: trijmumf u dvomeču protiv ekipe kakva je Sparta (prvi meč sutra od 20.30 časova).

Nema mnogo argumenata srpski vicešampion da zapreti ekipi koja je redovan učesnik ligaških UEFA takmičenja. Međutim, postoji mogućnost da se konačno kockice slože u pobednički pazl - da Zvezda odigra na granici gornjih mogućnosti, da bude takmičarski tim i da uz vetar sa tribina skrši velike ambicije Andree Stramačonija. I da ne bude jeftinih grešaka, tako tipičnih za neka ranija evropska iskušenja.

Izabrane vesti

KVOTE KLADIONICE MOZZART ZA DUEL ZVEZDE I SPARTE

Na prvo čitanje i slušanje ništa nije nemoguće. Takva poruka provejava iz reči trenera crveno-belih Vladana Milojevića.
„Oni su jako dobri. Ozbiljni su, disciplinovani, jako su dobro pripremljeni. Nadam se da ćemo biti spremni za tu utakmicu i da ćemo dati sve od sebe. Očekujem  od navijača da nam ponovo budu 12 igrača. Napravili su dobru rekonstrukciju tima. Vidi se da su planski radili kako bi prekinuli dominaciju Plzena. Doveli su momke koji imaju zavidno iskustvo. Jači su nego prošle godine, ali videćemo. Oni su nov tim, treba sve to da se uklopi. Meni je bitno kako ćemo odgovoriti“, rekao je Vladan Milojević.

Zvezdin strateg nije čovek koji voli mnogo da priča o rivalima. Ovog puta je morao da napravi izuzetak. Razumljivo: Sparta je drugi nivo fudbala u odnosu na Florijanu i Irtiš.
„Svaka ekipa ima vrline i mane. Oni su tipična češka ekipa, vrlo agresivna i disciplinovana. Tu je i trener Stramačoni, oni će se sigurno posvetiti taktici. Biće interesantno to videti. Videćemo nešto totalno različito u odnosu na Florijanu i Irtiš... Moraćemo da odgovorimo njihovim dobrim stranama i da iskoristimo mane...“

Za razliku od prethodnih duela Crvena zvezda će biti jača za Borjana, Rodića i Radonjića... Postoji mogućnost da bar dvojica od trojice novajlija dobiju šansu od prvog minuta. Mada navijače najviše zanima ko će da zameni Srnića.
„Oni dolaze iz trenažnog procesa, tako da nemamo problem. Malo su sa nama da shvate filozofiju naše igre. Računam na njih. Što se tiče Srnića, svi su mi igrači jako bitni. Imam neke planove“.

Ni ne pomišlja Milojević da kaže kako Crvena zvezda nema obavezu da juriša na Spartu i nada se trijumfu.
Ovde se stalno traži da se pobeđuje. Onog trenutka kada sam kročio ovde kao igrač i trener obio sam svestan toga. Od mene nećete nikada imati velika obećanja. Uradićemo sve što je potrebno kako bismo pobedili. Živimo sa tim, na to nas obavezuje tradicija i prethodne generacije“.

Sve će se rešavati za sedam dana u Pragu. Dovoljno sa spoznaju da se Milojević i Stramačoni neće zaletati grlom u jagode. Međutim, Zvezdin strageg pre prvog sudijskog zvižduka nije na remi gledao kao na prihvatljivu opciju.
Imamo način igre koji ćemo forsirati. Ali nekada vam se planovi ne ostvare. Ne želim da ulazimo u konfuziju, to stalno pričam igračima. A da li bih bio zadovoljan remijem? Nikada nisam razmišljao na taj način“.

I još malo o Sparti i Srđanu Plavšiću kao adutu.
„Oni igraju teško i jako prvenstvo. To vidimo po igrama njihovih klubova. Oni su redovni u najvećim takmičenjima. To je njihova moć i snaga. Međutim, gledamo na njih kao na rivala koga možemo da prođemo.Pored Plavšića imaju još dosta iskusnih igrača. Plavša ima mladost i karakteristike njegove igre su u domenu velike karijere. Nadamo se da Plavšić neće imati dan“, zaključio je Milojević.

(Foto Star Sport)

 


tagovi

Andrea StramaćoniFK Crvena zvezdaEvropaSparta PragVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara