"Matijas Ginter"
"Matijas Ginter"

Mojesova nada – Nemci! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.03.14. | 12:41

Trener Mančester junajteda posle Tonija Krosa lično skautirao i 20-godišnjeg štopera Frajburga Matijasa Gintera

Matijas GinterNemačka polako postaje druga kuća Dejvida Mojesa, kojem se po svemu sudeći izuzetno dopada disciplina i predanost tamošnjih fudbalera, pa je u poslednje vrlo često gost na bundesligaškim utakmicama.

Pod lupom trenera Mančester junajteda prvo je bio as Bajerna Toni Kros što i ne treba previše da čudi jer se o igrače Bavaraca otima pola Evrope, ali čini se da je škotski strateg pronašao i nešto povoljnije rešenje. Ne na istoj poziciji doduše, ali ni to nije iznenađenje s obzirom na to da Crvenim đavolima na leto predstoji potpuna rekonstrukcija tima.

Izabrane vesti

Ona neće zaobići ni poslednju liniju pošto je izvesno da Nemanja Vidić ide, da je Rio Ferdinand zreo za penziju, a svi oni koji su poslednjih godina na Old Trafordu projektovani u njihove naslednika nisu pokazali da su sposobni za tako nešto.

Stoga je Mojes krenuo u potragu za kvalitetnim štoperom, a jedno od imena koje mu je zapalo za oko je ono Matijasa Gintera, 20-godišnjeg defanzivca Frajburga kojeg je, piše poslovično dobro obavešteni Bild, šef struke i dalje aktuelnog engleskog šampiona uživo gledao u sinoćnjem susretu sa Hertom u Berlinu.

Inače, Ginter, 1,90 metara visoki momak koji je nedavno dobio i poziv za debi u A timu Nemačke, procenjen je na oko 10 miliona funti (12 miliona evra), a Borusija iz Dortmund je, dalje navodi Bild, već ponudila devet miliona evropskih novčanica što znači da Frajburg ne mora da brine za profit.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaNemackaMatijas GinterFrajburgEvropaEngleskaDejvid Mojes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara