"Duel Beljerina i Vertongena na Arsenal - Totenhem"
"Duel Beljerina i Vertongena na Arsenal - Totenhem"

MOZZART KVIZ: Koliko dobro poznajete gradske derbije?

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.11.17. | 11:46

Ova subota donosi nam tri poslastice: Roma - Lacio, Atletiko - Real i Arsenal - Totenhem

Duel Beljerina i Vertongena na Arsenal - Totenhem

Svaki gradski derbi nosi posebnu draž, a ovaj vikend donosi nam tri koja se nalaze među najvećima na Starom kontinentu. I ono što je još zanimljivije: svih šest ekipa koje će igrati u ovim utakmicama kandidati su za titulu u svojim šampionatima. Neki ozbiljniji, neki manje ozbiljno, ali još niko od njih nije odustao od ideje da prvi prođe kroz cilj.

Izabrane vesti

U subotu od 13.30 na teren izlaze Arsenal i Totenhem u velikom derbiju Severnog Londona. Gosti poslednje dve sezone igraju bolje i ozbiljniji su konkurent prvom favoritu za osvajanje Premijer lige Mančester Sitiju, međutim, Arsen Venger ima pozitivan skor u derbijima s Pevcima. Kvota na keca je 2,50, na iks 3,40, a na dvojku 2,75.

SVE KVOTE: Arsenal - Totenhem

Nešto kasnije i južnije, u 18.00 u Rimu, na Olimpiku igraju Roma - Lacio. Gradski rivali su u dobroj formi, pre svega Lacio, a i dalje su u igri za sam vrh tabele, pošto prvoplasirani Napoli ima 32, a petoplasirana Roma 27 bodova. Ova sezona preti da postane jedna od najzanimljivijih u Seriji A, pa je i rimski derbi retko kada iščekivan s većom pažnjom. Pogotovo u Srbiji, pošto je na jednoj strani Aleksandar Kolarov, a na drugoj Sergej Milinković Savić. Kec je 2,25, iks 3,45, a dvojka 3,15.

SVE KVOTE: Roma - Lacio

I na kraju, u 20.45, stadion Vanda Metropolitano ugostiće prvi put gradski derbi Atletiko - Real. Nisu madridski timovi počeli sezonu kako su očekivali. Barselona i Valensija nalaze se ispred njih, a i jedni i drugi imaju šampionske ambicije. Ko pobedi, moći će da nastavi da se nada tituli, ko izgubi verovatno gubi sve! Kec je 3,10, iks 3,35, a dvojka 2,30.

SVE KVOTE: Atletiko - Real

A mi smo vam kao zagrevanje za uzbudljivu subotu pripremili MOZZART KVIZ, u nameri da testirate svoje znanje o ova tri gradska derbija i da se podsetite nekih detalja koje ste možda zaboravili.

Pa hajde da vidimo...

(Foto: Action Images / Reuters)

tagovi

ArsenalAtletiko MadridEngleskaEvropagradski derbijiItalijakvizLacioPremijer ligaPrimeraReal MadridRomaSerija AŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara