"Matija u duelu sa Robenom"
"Matija u duelu sa Robenom"

Nastasić: Spreman sam da se borim za epitet nove „svinje“ u Šalkeu

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.02.15. | 16:02

Legendarni Mark Vilmots je bio poznat po nadimku „Borbena svinja“

Matija u duelu sa RobenomNastasić je u januaru otišao na šestomesečnu pozajmicu iz Mančester Sitija u Šalke, sa opcijom da na kraju sezone Nemci otkupe ugovor za 9,5 miliona evra.
"Jako sam srećan u Šalkeu i radujem se svakoj utakmici. Kada se završi sezona razgovaraćemo i doneti najbolje rešenje za sve tri strane. Jasno je da želim da ostanem u Gelzenkirehenu, pošto je sve na najvišem mogućem nivou", rekao je Nastasić u intervjuu za Bild.

On je istakao da je glavni cilj ove sezone treće mesto koje vodi direktno u Ligu šampiona.
"Definitivno želim da sezonu završimo među prva tri mesta kako bismo izborili Ligu šampiona. Bajern je neverovatno jak veliki favorit za titulu, ali pitanje je šta će se sve dešavati u budućnosti. Svaka sezone je priča za sebe", naveo je srpski štoper.

Izabrane vesti

Prema njegovim rečima nekadašnji saigrač iz Sitija Edin Džeko pomogao mu je u izboru kluba.
"Razgovarao sam sa Edinom o Bundesligi, koji je igrao za Volfsburg. Rekao mi je da je Šalke jedan od najvećih klubova i da bi prelaskom napravio pravi potez. Nemačka liga godinama je sve jača i sve je više vrhunskih igrača".

Nastasić je rekao da mu je žao što u reprezentaciji Srbije nije igrao u tandemu sa fudbalerom Intera Nemanjom Vidićem.

Prokomentarisao je zašto je odigrao samo jedam meč ove sezone za "građane" i to u Komjuniti šildu protiv Arsenala.
"Sve je počelo sa povredom kolena još u februaru prošle godine. Pauzirao sam mesec dana i vratio se na teren, ali sam opet imao bolove. Išao sam kod mnogo doktora u Mančesteru, ali nisu mogli tačno da mi kažu u čemu je problem. U potpunosti sam se izlečio u Augzburgu kod čuvenog specijalite Beniša".

Nastasić je izabran u idealni tim 20. kola Bundeslige, posle pobede nad Borusijom iz Menhengladbaha u petak.

Novinari Bilda nisu mogli da izdrže, a da ne pomenu Marka Vilmotsa, koji je bio poznat kao „Borbena svinja“ (Warpig, Kampfschwein) kada se nalazio na terenu. Matija je svestan sa kakvom je legendom upoređen, iako nisu isti tip igrača.
Ako je tako, spreman sam da se borim za epitet nove svinje ovde, a-ha-ha. Znam da je za to potreban dobar mentalitet. To mi odgovara, tako da ću se dobro slagati sa Šalkeovcima“, istakao je Matija.

(FOTO: Action images)


tagovi

SrbijaNemackameđunarodni fudbalMatija NastasićMark VilmotsEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara