"Novak je morao da preda meč zbog povrede"
"Novak je morao da preda meč zbog povrede"

Novakova ruka nije izdržala

Vreme čitanja: 1min | sre. 12.07.17. | 19:08

Ništa od prvog mesta na svetu - za sada. Berdih u polufinalu Vimbldona protiv Federera nakon predaje našeg asa

Novak je morao da preda meč zbog povredeNovak Đoković nije uspeo da se plasira u novo vimbldonsko polufinale pošto je poražen od Tomaša Berdiha, tačnije predao mu je u drugom setu pri vođstvu Čeha od 7:6 (2), 2:0. Ovo je tek treći put u 28 odmeravanja snaga njih dvojice da je Berdih slavio.

Glavni "krivac" za ovaj poraz je Novakova desna ruka, to jest povreda ramena i lakta koju vuče već neko vreme. Taj problem je uticao na udarce, pre svega na pokret pri servisu tako da je u tom segmentu naš as bio na nivou ženskog tenisa. A sa slabim servisom nemate šta da tražite na Vimbldonu, posebno u četvrtfinalu protiv ovako opasnog i iskusnog rivala. Ovo je Noletu prva predaja na nekom geren slemu još od 2009.

Izabrane vesti

Ni medicinski tajm-aut nije pomogaoNažalost Novak od ponedeljka neće ponovo biti prvi na ATP listi iako je imao veliku šansu nakon što su pre polufinala ispali Endi Mari i Rafael Nadal. Za to mu je još trebalo da stigne do četvrte titule na Vimbldonu, što se nije dogodilo.

Ipak, ovaj Vimbldon je zaustavio njegov pad na ATP listi i vratio ga u Top 3, pošto će od ponedeljka bitit treći na ATP listi. Takođe, raduje i povratak starog žara, tako da će to prvo mesto uskoro biti njegovo.

Berdih se u polufinalu sastaje sa nadahnutim Rodžerom Federerom koji je u tri seta bio bolji od Miloša Raonića. Drugi polufinalni par je Čilić - Kveri.

(foto: Action Images)


tagovi

ČeškaEvropaNovak ĐokovićSrbijaTomaš BerdihVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara