OCENE – ZVEZDA: Jovičić jedini na nivou, završnica i dalje Benova noćna mora, Ebesilio trenutno neupotrebljiv

Vreme čitanja: 4min | sre. 11.07.18. | 20:21

Nije ovo bio ni dan Filipa Stojkovića. Da li je Milojević mogao bolje?

                           (od izveštača MOZZART Sporta iz Letonije)

MILAN BORJAN 7 – Još jednom je pokazao da je koncetracija njegova najjača strana. Bio je gotovo potpuno nezaposlen do 86. minuta, a onda je sjajnom intervencijom sprečio pobedu Spartaksa. Protivnik nije previše šutirao, ali je u nekoliko navrata moglo da bude opasno po Borjana. Ipak, on je bio spreman da sačuva svoju mrežu.

Izabrane vesti

FILIP STOJKOVIĆ 6 – Postavio je visoke strandarde prošle sezone, pa se očekivalo daleko više od njega. Nedostajalo je više priključavanja napadu, posebno u prvom poluvremenu, ali i koncentracije kada mu je iza leđa bio Kobzar, koji je pokazao da može da bude izuzetno opasan ako mu se otvori prostor. U drugom poluvremenu je pokušao da učini nešto više, ali nije uspeo. Ovo definitivno nije bio njegov dan. Možda teže ulazi u formu. Setimo se duela protiv Florijnane.

VUJADIN SAVIĆ 6,5 – Nije blistao, ali nije ni paničio. Prosečna utakmica za kapitena koji je bio taj igrač koji je pod kontrolom držao poslednju liniju tima. Nije imao ni previše problema sa Svarupsom. Domaćin je sužavao prostor u defanzivi, pa je u nekoliko navrata kretao napred sa loptom i stizao do prilika za udarac, ali nijedna nije prošla.

SRĐAN BABIĆ 6 –  Delovalo je na početku da  ima dobru komunikaciju sa Savićem, ali je potom sam sebi napravio probleme. Još mu je potrebno samopouzdanja kako bi izbegao neke bespotrebne kikseve u potpuno bezazlenim situacijama. Mogao je da postane apsolutni tragičar utakmice, ali ga je sačuvao Borjan odličnom intervencijom.

MILAN RODIĆ 6 – Nekako kao da je sa previše samopouzdanja ušao u utakmicu, što je moglo da mu se obije o glavu. Na svoj strani je za protivnika imao lukavog i brzog Višnjakovska, pa je morao da bude znatno oprezniji od starta. Greške iz prvog poluvremena su mu oproštene kada je skinuo loptu sa gol linije nakon nezgodnog udarca upravo Višnjakovska, ali je u drugom poluvremenu morao značajno da popravi utisak.

BRANKO JOVIČIĆ 7 – Ono što je do njega on odradi na pravi način. Bio je tu da zatvori protivnički vezni red, ali uvek i da pomogne poslednoj liniji u fazi odbrane. Njega teško možete da uhvatite na spavanju, pa to nisu učinili ni Spartaksovi igrači. Bodrio je ostatak tima kojem je malo šta polazilo za rukom i još jednom bio lider iz senke ovog tima.

NENAD KRSTIČIĆ 6 – Pouzdani vezista nije uspeo uspostavi kontrolu igre na terenu, defanzivno je odradio posao, ali je morao više da učestvuje u predaji lopte i kreiranju igre svog tima. Zvezda je prošle sezone u ogromnoj meri zavisila od njegove igre, tako da je neophodno da se što pre dostigne pravu formu.

NEMANJA MILIĆ do 45. minuta - 6,5: Kod njega se trud i natapanje dresa znojem podrazumevaju. Pokušavao je nekoliko puta da probije, uspevao da pogodi Pavkova, a kada bi centaršut bio sa druge strane, uvek je bio na suprotnoj strani peterca da optereti protivnika. Vraćao se po loptu, otvarao kontranapade i tokom prvog poluvremena bio jedan od angažovanijih igrača bledih crveno-belih. Ipak, Ebesilio je morao na teren, pa je došlo do pomeranja u timu, a on je umesto Bena otišao na klupu.

MOHAMED EL FARDU BEN  5,5 -  Veliki problem zvani realizacija. Na stranu svi drugi pozitivni detalji iz njegove igre, ali ono što je promašio u 31. minut jednostavno mora da se pogodi. Nije ništa mogao da donese na poziciji „desetke“, pa je nakon ulaska Ebesilija prekomandovan na desni bok i tu bio nešto opasniji. Kada je u šansi previše okleva, a kada šutne nikako da pogodi...

NEMANJA RADONJIĆ do 82. minuta 6,5 – Trudio se, kombinovao, često i brzao. U prvom poluvremenu je imao dva opasna prekida. Milojević nije pogrešio što ga je stavio u prvu postavu, jer je pitanje na šta bi ličio Zvezdin napad bez njega u prvih 45 minuta. Očekivalo se da će biti još konkretniji u drugom poluvremenu, ali se uklopio u sivilo ostatka tima.

NIKOLA STOJILJKOVIĆ do 18. minuta - Ušao je u nekoliko jačih duela na počeku utakmice, a onda se u 14. minutu požalio na povredu zadnje lože i morao van terena. Prekratko je bio na terenu da bi bio ocenjen.

IZMENE

MILAN PAVKOV od 18. minuta 6 -  Dobro je krenuo, odlično se kretao, ostavljao lopte, ali je morao da postigne gol u finišu prvog poluvremena kada je iz okreta promašio kolosalnu priliku. Ta situacija kao da ga je iskekla u nastavku, kada ništa konkretno nije mogao da učini pred golom protivnika.

LORENCO EBESILIO od 46. minuta 5,5 – Zvezdi je ovako kvalitetan kreator igre bio dugo poteban, ali Lorenco Ebesilio ništa nije doneo crveno-belima u ovoj utakmici. Jednostavno nije dovoljno spreman, pa je gubio korak sa dobro pokretljivim protivnikom. Koliko će mu trebati da stigne do prave forme pokazaće vreme.

MILAN JEVTOVIĆ  od 82. minuta – Premalo na terenu da bi bio ocenjen.

TRENER VLADAN MILOJEVIĆ 6 – Nije ova utakmica išla onako kako je planirao strateG crveno-belih, koji nije uspeo da nadmudri kolegu sa suprotne strane. Čini se da je Bena morao da ostavi u svlačionici već na poluvremenu, a ništa na terenu nije promenio ni ulazak Ebesilija, kao ni kasnije Jevtovića. Moraće mnogo toga da se ispravi do revanša u igri Crvene zvezde.


tagovi

Vladan MilojevićMilan BorjanFilip StojkovićNemanja RadonjićMilan RodićLorenco EbisilioMilan Pavkov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara