""
""

Olimpijakos krenuo u veliko spremanje: Precrtan američki dvojac, Milutinov (zasad) siguran

Vreme čitanja: 1min | uto. 07.06.16. | 13:25

Trener Janis Sfairopulos počinje izgradnju novog tima...

Tron u Grčkoj je odbranjen, sada sledi onaj najzanimljiviji deo - sređivanje postojećeg tima i ponovno sklapanje.

Izabrane vesti

Posle samo nekoliko dana odmora u Pireju već su počeli da kuju planove za novu sezonu, a prema zamislima trenera Janisa Sfairopulosa u timu neće biti mesta za američki dvojac - Hakima Vorika i Di Džej Stroberija

Šampion Grčke se u slučaju 33-godišnjeg centra odlučio da ne ponudi novi ugovor, prvenstveno iz razloga što se Patrik Jang vraća posle teške povrede ligamenata, ali i činjenice da trener Sfairopulos ozbiljno računa na Nikolu Milutinova iako iza sebe nema baš najbolju sezonu. 

Vorik je u Olimpijakosu beležio četiri poena i tri skoka na šest odigranih utakmica u Evroligi, odnosno po sedan koševa i uhvaćenih lopti u grčkom prvenstvu. 

U Stroberijevom slučaju klub će iskoristiti izlaznu klauzulu u ugovoru i time staviti tačku na saradnju sa njim, uprkos tome što je bio sasvim solidan, sa 10 poena. četiri skoka i tri asistencije u šampionatu, te šest koševa, tri skoka, dva završna dodavanja i jednu ukradenu loptu po meču.

Ovakvu odluku Olimpijakos je doneo zbog godina (30) nekadašnjeg igrača Cibone, te želje da se mlade snage ubace u sistem. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

OlimpijakosHakim VorikEvroligaDi Džej Stroberi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara