"Vladimir Lučić"
"Vladimir Lučić"

Partizan savladao Solnok, bez večitog derbija u polufinalu!

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.03.13. | 21:37

Crno-beli u poslednjem kolu ABA lige slavili protiv mađarskog predstavnika rezultatom 83:69, i tako u poslednjem momentu stigli do pozicije broj četiri, s obzirom da je Radnički u Kragujevcu pobedio Crvenu zvezdu Telekom sa 80:75

Vladimir Lučić

Košarkaši Partizana uspeli su da savladaju mađarski Solnok u poslednjoj utakmici ligaškog dela ABA lige rezultatom 83:69, i tako i definitivno obezbede mesto na fajnal-foru, koji će se igrati u Laktašima od 25. do 27. aprila.

Izabrane vesti

Partizan će ligaški deo sezone završiti na poziciji broj četiri, s obzirom da je Radnički u Kragujevcu slavio protiv Crvene zvezde Telekom rezultatom 80:75, te je obezbedio treće mesto, zbog boljeg skora na kraju šampionata.

Gosti iz Mađarske su bolje ušli u meč i već posle uvodnih nekoliko minuta imalu su prvu opipljivu prednost, pri rezultatu 13:8, a posle poena Šehovića i Florensa.

Ipak, crno-beli su posle toga napravili seriju 11:0, najviše zahvaljujući koševima Bogdanovića i Gagića, a na prvi mali odmor se otišlo kod rezultata 21:17.

Beograđani su nastavili sa dobrom igrom i u drugoj četvrtini, a preko raspoloženog Bogdanovića, Bertansa i Lučića Partizan dostiže najveću prednost u tim trenucima (33:22).

Međutim, gosti se nisu predavali i za samo jedan minut napravili povratničku seriju 8:0, kada su po trojku postigli Šehović i Simon, a Gej efektnim zakucavanjem smanjuje rezultat na samo tri poena razlike (33:30).

Ipak, Vujoševićeve bebe uspevaju da se vrate u život, te poenima Gordića i Gordona donose devet poena prednosti svom timu na poluvremenu (39:30).

Partizan je početkom drugog poluvremena zaigrao furiozno, i poenima Gordića, Gagića i Milosavljevića stigli do velikih 15 poena prednosti. Tokom cele treće četvrtine crno-beli su održavali prednost, a onda je usledio blagi pad pred sam kraj deonice, što su gosti iskoristili, i još jednom smanjili prednost. Prvo je Florens  načeo domaće, a zatim je raspoloženi Šehović prvo pogodio šut van linije 6.75, da bi zatim dodao i dva slobodna bacanja, a na poslednji mali odmor otišlo se pri vođsvu domaćih rezultatom 61:54.

Loša igra pulena Duška Vujoševića nastavljena je i u poslednjem periodu. Beograđani su gubili lopte, promašili veliki broj šuteva, a onda je usledio momenat koji je mogao da bude poguban po domaće. Milosavljević na sedam minuta do kraja pravi faul nad Florensom pri šutu za tri poena. Košarkaš Solnoka pogađa, a zatim dodaje i poen sa linije slobodnih bacanja, čime je rezultat smanjen na sam dva poena prednosti (63:61).

Četiri minuta pre kraja utakmice Bertans ubacuje šut za tri poena, čime Partizan stiže do sedam poena prednosti. Gosti su pokušavali da se ponovo vrate u igru, ali je Gagić održavao prednost svog tima, da bi Lučić novom trojkom doneo dvocifrenu prednost, na nešto manje od dva minuta do kraja.

Do kraja utakmice Partizan je rutinski odradio posao, čime je stigao do veoma bitnog trijumfa, plasmana na Fajnal-for, i četvrte pozicije, s obzirom da je Radnički u Kragujevcu savladao Zvezdu sa 80:75.

Najefikasniji igrač kod domaćih bio je Lučić sa 16 poena, Bertans je dodao 14, a Bogdanović i Gagić po 11. Kod gostiju Florens i Šehović su ubacili po 16 poena. 

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Dragan MilosavljevićEvropaJadranska ligaMađarskaFK PartizanSolnokSrbijaSuad ŠehovićVladimir Lučić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara