"Sergej Milinković Savić"
"Sergej Milinković Savić"

Pljušte tužbe u Voši: Gde je 950.000 evra od Milinković Savića?

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.08.14. | 09:17

Bivši član uprave Dragoslav Vuković tužio predsednika Zorana Šćepanovića za prevaru

Sergej Milinković SavićNadaleko poznata omladinska škola, talentovani dečaci za koje se otimaju  klubovi iz cele Evrope, ali i dugovi koji ugrožavaju poslovanje kluba sa Karađorđa. I koji bi mogli da postanu još veći s obzirom na to da je bivši član Upravnog odbora Dragoslav Vuković optužio sada vladajuću garnituru u Vojvodini da je Sergeja Milinković Savića belgijskom Genku prodala za 1,8 miliona evra, a ne 850.000 koliko je prijavila!

Vuković je, podsetimo, bio vlasnik 50 odsto Milinković Savićevog ugovora pošto je prethodno na račun Voše položio 360.000 evra.  Međutim, nova vlast u Novom Sadu nije imala razumevanja za Vukovića, pa ga je uskratila za "deo kolača" od prodaje talentovanog veziste. Predsednik Zoran Šćepanović sada će morati da se brani pred sudom pošto je Vuković podneo prijavu Višem javnom tužilaštvu.
"Vojvodina je kompaniji ‘Vuković 1967’ prodala 50 odsto ekomonskih prava za Milinković Savića za 360.000 evra i posle toga isto učinila sa Genkom. Visina transfera mladog fudbalera u belgijski klub je 1,8 miliona evra, a Vojvodina je prijavila 850.000 evra. Pitam se gde je na putu iz Belgije za Novi Sad nestalo 950.000 evra? Tim potezom izazvan je zapravo stečaj, prvi put u 100 godina postojanja kluba", kategoričan je Vuković u izjavi za dnevni list Sport.

Izabrane vesti

Vuković, takođe, dodaje da je njegova kompanija imala ponude italijanske i španske agencije u visini od 2,3 miliona evra za Milinković Savića. Ponuda je odbijena, jer je Vuković smatrao da za Milinković Savića može da dobije i više.

Sada je na sudu da proceni ko je bio u pravu i da li je neko radio suprotno interesima Voše?

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zoran ŠćepanovićFK VojvodinaSuperligaSrbijaSergej Milinković SavićDragoslav Vuković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara