Poljaci oslabljeni, pariski Milioneri gaze do Kelna

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.04.19. | 08:57

U reprizi prošlogodišnjeg četvrtfinala Lige šampiona Pari Sen Žermen veliki favorit u dvomeču protiv Vive Kjelcea. Domaćin bez Danijela Dušebaeva i Mihala Jureckog

Vesprem, Barselona i Vardar su na pragu F4 Lige šampiona u Kelnu posle prvih utakmica, a u poslednjem četvrtfinalnom paru sastaje se šampion Evrope iz 2016. godine Vive Kjelce i prvi favorit za krunu ove sezone, moćni Pari Sen Žermen, najskuplji rukometni tim svih vremena.

Parižani su u grupnoj fazi imali 13 pobeda i samo jedan poraz i to u gostima od Segeda. Ekipa za koju igraju četiri najskuplja igrača sveta - Mikel Hansen, Nikola Karabatić, Sander Sagosen i Uve Genshajmer su najveći kandidati da konačno u Pariz stigne toliko željena evropska kruna.

Izabrane vesti

U Francuskoj su Sveci obavili posao, odbrana titule je blizu, pa je do kraja sezone glavni cilj napad na Ligu šampiona. Na putu četi Raula Gonzaleza stoji poljski Vive Kjelce, koga trenira legendarni Talant Dušebaev. Zanimljivo da su ova dvojica stručnjaka igrala zajedno u Sjudad Realu sa kojim su osvojili tri puta evropsku titulu.

Prošle sezone ova dva tima takođe su odmerile snage u četvrtfinalu i pariski Milioneri su bili mnogo bolji. U Poljskoj su slavili sa 34:28, dok je u revanšu bila samo formalnost – 35:32. Domaćini će imati veliku podršku sa tribina, ali trener Dušebeav ne može da računa na najjači tim. Njegov mlađi sin Danijel ima tokom cele sezone problema sa povredom i neće igrati u dvomeču sa Pari Sen Žermenom, a van tima je i iskusni bek Mihal Jurecki.

Dobra vest za Vive Kjelce da je najbolji strelac Aleks Dušebaev spreman. I on je propustio nekoliko mečeva u Ligi šampiona, ali je i dalje ubedljivo najefikasniji igrač svog tima. Sjajni desni bek postigao je 81 gol u evro eliti.

Očekuje se meč na gol više. Napadi i jedne i druge ekipe su bolji deo tima. Tradicija je na strani Parižana koji su dobili pet poslednjih susreta. Poljski šampiona ima samo jednu pobedu protiv PSŽ-a, na svom terenu u maju 2016. godine. Na poslednje četiri utakmice ovih rivala u proseku je dolazilo 60 i više golova.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 18:00 7512 LŠPF Vive Kielce - Psg h 2 (+2.5) 1,80
Ukupna kvota1,80

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE, PRVI MEČEVI

Sreda
Flenzburg – Vesprem 22:28 (15:15)
Nant – Barselona 25:32 (12:16)

Četvrtak
Vardar – Seged 31:23 (14:12)

Subota
18.00: (3,60) Vive Kjelce (8,50) PSŽ (1,40)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

sportsko klađenjeEHF Liga šampionaRK Pari Sen ŽermenRK Kjelce

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara