""
""

Poljuljano samopouzdanje: Kvjat napušta Formulu 1?

Vreme čitanja: 1min | uto. 09.08.16. | 09:34

„Ne krivim Red Bul niti bilo koga. Naprotiv, sve što se dešavalo učinilo me je jačom ličnošću, pa ne tražim nikakva opravdanja“, rekao je Danil Kvjat koji će verovatno napustiti takmičenje u najbržem cirkusu

Da li je uvek upravu onaj ko sudi o nečijim kompetencijama u sportu? Svakako da sve procene uglavnom padaju u vodu ukoliko izostanu zacrtani rezultati. U tom trenutku sportske arbitraže kvaliteta postaju subjektivne, procenitelji surovi, a moralna šteta koju potencialno dobar sportista može imati neproceniva. Tako nekakao je poljuljano samopouzdanje mladog ruskog vozača Toro Rosa, Danil Kvjata. On je vođen svim teškim momentima u ovoj turbulentnoj sezoni priznao da možda neće ostati u F1 šampionatu. Kumuje li tome i nerazumevanje ljudi iz Red Bula?

Izabrane vesti


Svakako da psihološke posledice nastaju nakon neprihvatanja ili u ovom slučaju odbacivanja sredine. Kako bilo, ruski vozač nije želeo da okrivi čelnike Red Bula, koji su ga poslali  korak nazad prekomandom u Toro Roso. Prilikom te rokade vozača Maks Verstapen je avanzovao u prvi tim, pa su njegovi uspesi već na prvim vožnjama u novoj sredini veoma brzo bacili veo zaborava na Kvjata i njegove muke.
„Ne mogu da krivim Red Bul, ne mogu da krivim bilo koga. Naprotiv, sve ovo što se dešavalo, načinilo me je jačom ličnošću i boljim vozačem. Najlakše je tražiti svuda neka opravdanja. Samo treba da pratite svoje instinkte i da dajete sve od sebe", rekao je Kvjat koji će bar prema do sada dostupnim informacijama na kraju ove sezone napustiti najbrži karavan.
(FOTO: Action Images)


tagovi

Toro RosoRed BulMaks VerstapenFormula 1Danil Kvjat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara