""
""

Povredio kičmu: Sordo vida rane do okršaja u Finskoj

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.07.16. | 12:54

Automobilista Hjundaija, Dani Sordo oporavlja se posle povrede kičmenih pršljenova zadobijenih na testiranju i verovatno nastupa na predstojećem VRC reliju u Finskoj

Iz VRC ekipe Hjundaija stigla je potvrda da Dani Sordo nije ozbiljnije povredio kičmu u nesreći prilikom timskog testiranja „i 20“ reli vozila u Finskoj. On će najverovatnije startovati na predstojećem reliju koji se takođe vozi u Finskoj, ali tim još uvgek ne govori o mogućim uzrocima nesreće. Naime, španski automobilista koji se trenutno nalazi na petom mestu generalnog plasmana VRC relija, povređen je u udesu koji se desio prošlog petka uveče, da bi odmah nakon toga bio primljen na bolničko lečenje.

Izabrane vesti

Sordu su prilikom hospitalizacije u Finskoj dijagnostifikovane povrede kičme, odnosno pršljenova što je izuzetno ozbiljna dijagnoza sa nepredvidljivim posledicama po Hjundaijevog takmičara. Uprkos tome, Sordo je otpušten na lečenje, pa dalji oporavak nastavlja u Španiji.

Ekipa Hjunaija još uvek istražuje uzroke nesreće, pa je potvrđeno da dalja testiranja sa Hajdenom Padonom neće biti nastavljena sve do 22. jula. Trenutno se ne zna šta se dešava sa Sordovim automobilom, pošto se havarisano vozilo nalazi u Hjundaijevoj garaži na temeljnoj analizi oštećenja koja će ukazati na uzroke zbog kojih je došlo do nezgode.

Finski VRC reli vozi se od 28. do 31. jula. U generalnom plasmanu, trenutno vodi Sebastijan Ožije, drugi je Andreas Mikelsen, a treći Hajden Padon.

(FOTO: Action Images) 


tagovi

VRCSebastijan OžijeHajden PadonDani SordoAndreas Mikelsen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara