"Uzbudljivo na Banjici"
"Uzbudljivo na Banjici"

Prvenac Jagodine na Karaburmi, fešta golova na Banjici i debakl Pazaraca kraj Morave

Vreme čitanja: 4min | ned. 13.09.15. | 19:02

Zanimljiv početak nedeljnog programa u devetom kolu Superlige

Uzbudljivo na BanjiciKiša golova na početku nedeljnog programa u devetom kolu Superlige! Publika bi trebalo je da je srećna, posebno ona u Jagodini, pošto su Ćurani na gostovanju kod OFK Beograda na Omladinskom stadionu slavili sa 2:0 i ostvarili prvu pobedu u sezoni! Ubedljiv je bio i Borac, koji je u Čačku savladao Novi Pazar sa 3:0 i prekinuo posto od mesec i po dana, dok je prava fešta priređena navijačima na Banjici - Rad i Spartak su u meču punom preokreta odigrali 3:3.

Rad je naime prvio stigao do gola preko Nemanje Arsenijevića, ali su na drugoj strani uzvratili Milan Makarić, Vladimir Kovačević, koji se tako iskupio za kardinalnu grešku za inicijalno vođstvo Građevinara, te Nemanja Milić za potpuni preokret. Ipak, čini se da su Subotičani prerano počeli sa slavljem, pa su Arsenijević sa penala sviranog zbog prekršaja Stefana Ilića nad Nikolom Marašom i Uroš Nenadović vratili Rad u život i izborili atraktivnih 3:3 za kraj.
"Nisam zadovoljan rezultatom, ali jesam borbenošću. Pre početka utakmice ne bih prihvatio remi, ali kako se sve odvijalo zadovoljan sam ovakvim epilogom. Malo sam sluđen celim tokom utakmice, jer nije bilo prijatno ni meni ni mom kolegi da vodimo ovaj meč. Posebno meni jer smo ispoljili nestabilnost u igri, koju je Spartak iskoristio", sumirao je utiske trener domaćeg tima Milan Milanović.

Izabrane vesti

Gost je bio mnogo bolje raspoložen zbog rezultata.
"Gledali smo utakmicu koja prevazilazi okvire Superlige i proseka našeg fudbala. I drago mi je što je 3:3, a ne nikakvih 0:0. A moglo je da bude i 6:6", rekao je Stevan Mojsilović, ali enutzijazam šefa struke nije delio mladi reprezetativac Ilić, koji je indirektno optužio sudijsku trojku na čelu sa Milanom Ilićem da je uskratila Spartak za ceo plen.
"Loše smo otvorili utakmicu, primili smo rani gol, ali i uspeli da preokrenemo rezultat u našu koristi. Imali smo i vošstvo od 3:1 i par dobrih šansi, ali onda se desio uticaj trećeg lica koje neću da komentarišem i ne želim da umanjim podvig Rada", rekao je član šampionske generacije Orlića sa Novog Zelanda.

Na konkretno pitanje šta se to desilo kod penala odgovorio je: "Ne znam šta se desilo i ne verujem da će vam to lice dati precizan odgovor".

U Čačku nije bilo drame. Nemanja Miletić je u prvom poluvremenu nagovestio da Borac želi prvu pobedu još od 1. avgusta, da bi početkom drugog poluvremena zablistao Milan Jevtović. U razmaku od samo dva minuta asistencija za Srđana Vujakliju, pa gol kraj Jevtovićevog imena za ispostavilo se konačnih 3:0 protiv Pazaraca, koji su zbog isključenja Radoša Protića poslednji sudijski zvižduk dočekali sa desetoricom na terenu.
"Veliki pritisak pred utakmicu da se ostvari pobeda koja nas vodi ka cilju, a to je plej-ofa. Imali smo prednost na sredini terena, dali gol na vreme, a gost nam je crvenim kartonom  olakšao da uvećamo prednost", zadovoljan je posle meča bio trener Borca Nenad Lalatović.

Kolega iz Pazara Mladen Dodić bi je rezigniran.
"Dosta smušenosti od početka protiv tima koji je u svim segmentima bio bolji. Nakon isključenja Protića realizovali su brojčanu prednost, dok mi nismo uspeli da iskoristimo svoje prilike".

Sa desetericom je kraj dočekala i Jagodina, pošto je Zoran Mihalović u samo dva minuta zaradio dva žuta kartona. Ipak bilo je to već u poodmakloj fazi gostovanja na Karaburmi, pa su Ćurani golovima debitanata Mladena Popovića i Frensisa Kjeremea posle tri remija bez golova stigli i do prva tri boda. 
"Mi smo ovu utakmicu takoreći nazvali poslednjom šansom. Znate u kakvoj smo situaciji bili. Ušli smo veoma dobro u meč međutim, iako nije lako igrati ovde, ali želja za pobedom, euforija, ne znam kako bih to nazvao, nam je donela tri boda. Posle svake utakmice sam pričao biće bolje i mislim da sam sada zatvorio taj krug", rekao je konačno ispunjeni Miljojko Gošić.

Sa druge strane, šef struke OFK Beograda Dragoljub Bekvalac goreo je od besa. Na svoje igrače.
"Čestitke rivalu na zasluženoj pobedi. Mi smo imali dve šanse kod nerešenog rezultata, nismo iskporistili i to je uticalo na igru... Stavio sam u tim samo dva mlada igrača i samo me oni nisu razuočarali i osramotili. Svi ostali nisu opravdali profesiju i sramota je što ovako igraju i ne poštuju boje obog kluba i grb koji nose na dresu", grmeo je Bekvalac.

Superliga, 9. kolo:

Petak:

Čukarički - Radnik 2:0 (2:0)
/D. Srnić 15, 39/

Subota:
Crvena zvezda   - Partizan 3:1 (1:1)
/Vijeira 26, 49, Katai 55 - Stevanović 45/

Nedelja:

Rad - Spartak 2:3 (1:1)
/Arsenijević 10, 64pen - Makarić 25, Kovačevič 42, Milić 53/

Borac Čačak - Novi Pazar 3:0 (1:0)
/Miletić 25, Vujaklija 54, Jevtović 55/

OFK Beograd - Jagodina 0:2 (0:1)
/Popović 35, Kjereme 64/

19.00: Vojvodina - Metalac
19.00: Radnički Niš - Mladost Lučani
19.00: Voždovac - Javor

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Vladimir KovačevićSuperligaSrđan VujaklijaSrbijaRadOFK BeogradNovi PazarNemanja MilićNemanja MiletićNemanja ArsenijevićMladen PopovićMilan MakarićMilan JevtovićJagodinaFrenis KjeremeBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara