"Oskar Veli"
"Oskar Veli"

Prvo pravilo iz priručnika za golmane – ne driblaj kad je promocija na talonu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.06.15. | 21:53

Mladi golman Saragose je očigledno preskočio taj čas i bio apsolutni tragičar u debaklu Saragose u susretu sa Đironom u polufinalu baraža za plasman u Primeru

Oskar VeliLas Palmas i Valjadolid će odlučiti u revanšu na Kanarskim ostrvima, ali prvog učesnika finala plej ofa za promociju u Primeri već smo dobili. Đirona je na čuvenoj Romaredi pregazila Saragosu sa 3:0 surovo kaznivši neozbiljnost mladog golmana domaćeg tima Oskara Velija.

Saragosino dete od oca Engleza i majke Meksikanke je zaboravilo na prvo pravilo iz priručnika za golmane – ne driblaj kad je ulog plasman u elitu. Neiskusni Veli se međutim zaneo i skupo platio dečačku igrariju na profesionalnom nivou. Haime Mata mu je očitao lekciju koju će dugo pamtiti. Ukrao mu je loptu i maltene se ušetao u protivničku mrežu za vođstvo od 1:0.

Izabrane vesti

I nije samo taj gol Đirone bio nusproizvod Velijeve skupo plaćene škole. Onog momenta kad je shvatio šta je uradio 21-godišnji čuvar mreže je ostao bez samopuzdanja. Najbolje se to videlo u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena kada je na jedan centaršut iz kornera krenuo, pa stao i dozvolio Florijanu Ležunu da mu ispred nosa skine loptu i pored statičnih saigrača iz odbrane sa četiri meta dodatno zagorča život.

Za treći gol Đirone Veli nije bio kriv. Brza kontra i katastrofalna postavka poslednje linije Saragose. Uostalom ista ta linija je u regularnom toku sezone poklekla čak 58 puta. Đirona je recimo primila samo 35 golova. Nije ni čudo što je osvojila čak 21 bod više. Saragosa joj nije dorasla. Videćemo koliko mogu Las Palmas i Valjadolid.

Saragosa – Đirona 0:3 (0:2)
/Mata 23, 59, Ležun 45+1/


tagovi

ŠpanijaSaragosaPrimeraOskar VeliHaime MataFlorijan LežunEvropaĐirona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara