""
""

RB Lajpcig - još tri boda i zvanično Liga šampiona! Menš dobio Derbi Rajne, HSV i Šalke lakše dišu

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.04.17. | 17:29

Imali spasa za nesrećni Volfzburg?

Posle šest godina Borusija iz Menhengladbaha pokorila je Keln u Derbiju Rajne! Uzalud nova sjajna partija našeg Miloša Jojića koji je namestio gol Antoniju Modestu za 2:2, domaćima je presudio kapiten Menša Lars Štidl i tako vratio svoj tim u borbu za Ligu Evrope

Izabrane vesti

Trijumfom od 3:2 Borusija je otišla na 39 bodova i verovatno će se do samog kraja Bundeslige boriti sa današnjim rivalom, Frajburgom i Hertom za mesto u Evropi. 

Menhengladbah je zaslužio tri boda s obzirom da je tri puta dolazio do prednosti posle perioda igre u kome je Keln poptuno nadigran. Golove Vestergarda i Traore domaći su uspeli da neutrališu posle samo tri minuta - u oba slučaja - ali posle pogotka Štindla gosti su uspeli da zatvore tamo gde curi i rezultat se više nije menjao. 

Mini derbi fabričkih klubova, takozvanih Verkselfa, dobio je RB Lajpcig. I to sa čovekom manje. Leverkuzenu se iznenada otvorila prilika u samom finišu da dođe do trijumfa, pošto je Vili Orban dobio crveni karton, ali umesto toga Bajer je ostao i bez tog jednog boda koji je imao u džepu. Igrao se 93. minut kada je najbolji asistent evropskog fudbala Emil Forsberg (14) poslužio Jusufa Poulsena, a ovaj uz dosta sreće i uz pomoć stative poslao loptu u mrežu za konačnih 1:0. 

Lajpcigu su potrebna još samo tri boda u preostalih šest kola kako bi overio plasman u Ligu šampiona. 

Šalke igra toliko promenljivo ove sezone da evo ni u aprilu nije obezbedio opstanak, ali posle današnjeg ubedljivog trijumfa protiv direktnog rivala Volfzburga (4:1) navijači kluba iz Gelzenkirhena mogu malo da odahnu. Rudari sada imaju osam bodova više od prve ekipe ispod crte (Augzburg) tako da mogu da se posvete četvrtfinalu Lige Evrope. 

Blistao je Gvido Burgštaler, dvostruki strelac za Šalke, čiji je drugi gol bio svojevrsna majstorija u maniru vrhunskih golgetera. Mrežu užasnog Volfzburga pogađali su još Leon Gorecka i Danijel Kaliđuri.     

Hamburger ne može baš da se opusti kao Šalke, ali učenici Markusa Gisdola uzeli su tri zlatna boda u sudaru sa Hofenhajmom - 2:1. Hofu je ovo tek treći poraz u sezoni, a prvi od februara. Ekipa koja je u prošlom kolu tukla Bajern ipak je zadržala ogromnu prednost u odnosu na konkurente za Ligu šampiona. Oba gola za domaćina delo su Arona Hunta.  

Filip Kostić igrao je do 81. minutu. Bio je dosta neprimetan.

Umesto HSV-u i Šalkeu borba za opstanak predviđala se Frajburgu, a posle 28. kola ekipa Kristijana Štrajha je peta?! Dakle, Frajburg kuca na vrata Lige Evrope. Danas je podno Švarcvalda pao Majnc, a presudio mu je Nils Petersen u 70. minutu. Kuriozitet je da je Štrajh poslao svog najsikusnijeg napadača na teren samo minut ranije... 

BUNDESLIGA - 28. KOLO

Petak
Ajntraht - Verder 2:2 (0:2)
/Gaćinović 48, Fabijan 73 - Junuzović 37, Bartels 43/

Subota
Frajburg - Majnc 1:0 (0:0)
/Petersen 70/

Hamburger - Hofenhajm 2:1 (1:1)
/Hunt 26, 75 - Kramarić 35pen/

Keln - Menhengladbah 2:3 (1:1)
/Klemens 18, Modest 58 - Vestergard 13, Traore 55, Štindl 81/

RB Lajpcig - Leverkuzen 1:0 (0:0)
/Poulsen 90+3/

Šalke - Volfzburg 4:1 (2:0)
/Burgštaler 6, 77, Gorecka 23, Kaliđuri 48 - Gomez 79/

18.30: Bajern - Dortmund

Nedelja
15.30: Herta - Augzburg
17.30: Ingolštat - Darmštat

TABELA:

(foto: Action Images)


tagovi

Bajer LeverkuzenBorusija MenhengladbahBundesligaEvropaFrajburgHamburgerKelnNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara