""
""

Red Bulovi demoni sa Hungaroringa progone Toto Volfa!

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.07.16. | 09:44

Mercedesovi vozači nisu uspešni u Mađarskoj, njih već dve godine za redom propisno delje Red Bul i Ferari, pa Toto Volf nema baš puno vere u potpuni uspeh uoči takmičenja

Mađarska nije ljubazna prema Luisu Hamiltonu i Niko Rozbergu. Srebrne stele ne vole Hungaroring, jer u eri turbo - hibridnih bolida, tačnije od 2014. godine za Nemački tim nema lake, a samim tim ni dobijene partije na ovoj stazi. Zato se Toto Volf strašno uozbiljio, jer će eventualni kiks otežati poziciju Mercedesa koga već na par poslednjih trka potresaju interni takmičarski incidenti koji neminovno za sobom povlače i sudijske penalizacije. Znači li to da su Red Bul i Ferari u poziciji koja najavljuje da bi Mercedes mogao da bude poražena vojska na Hungaroringu?
„Mađarska tura nikako nije gostoljubivo mesto za Mercedes, jer se u predhodne dve godine pokazalo da na Hungaroringu prednost imaju naši rivali! Na primeru Red Bula se vidi da njihov bolid jako dobro funkcioniše u uslovima ove staze, da je stabilan, ali da mu odgovara i kiša, kao i spori delovi šiste. Mi zato moramo potpuno da se skoncentrišemo ukoliko u ovakvim uslovima želimo da postignemo maksimum“, rekao je Toto Volf, prvi čovek Mercedes AMG Petronas tima.

Izabrane vesti

Da podsetimo na Hungaroringu je 2014. pobedio Danijel Rikardo u Red Bulu, drugo mesto je odneo Fernando Alonso za Ferari, dok je tek treća kroz cilj prošla Hamiltonova Srebrna strela. U 2015. godini je bilo još gore za Mercedes jer je trku osvojio Ferari sa Sebastijanom Fetelom, dok su drugo i treće mesto prigrabili Danil Kvjat i Danijel Rikardo za Red Bul.

To su glavni razlozi zbog kojih se Mađarske pribojava Toto Volf. Njega još muče i interne razmerice Hamiltona i Rozberga, kao i problemi koji se odnose na moguće kazne koje će verovatno u nekom trenutku zadesiti Mercedes AMG Petronas. Naime inženjeri ulažu maksimalne napore da poprave menjač Niko Rozberga jer bi zamena postojeće transmisije za njega značila i penalizaciju od pet startnih mesta minusa u gridu. Uz to Volf zna da ga možda čeka i kazna zbog Luisa Hamiltona, doduše ne u Mađarskoj ali svakako se može desiti da će Britanac startovati na nekoj od narednih trka sa začelja jer će njegov motor morati da bude zamenjen. To su trenutne brige u Mercedesu, pa svemogući gospodar ekipe po svemu sudeći loše sanja uoči Mađarske.
„Mi ulazimo u period u kome se neke odluke bitno komplikuju, pa moramo da se bavimo i tehničkim palansiranjem kako bi iskoristili što bolje resurse kojima smo ograničeni u toku sezone. Neki timovi će razvoj ovogodišnjih bolida završiti nešto ranije, dok je za nas vrlo bitno da završimo tako što ćemo pravilno izbalansirati naše odluke radi što bolje pozicije u šampionatu“, zakljičio je Toto Volf svoje impresije o dešavanjima u i oko njegove ekipe uoči Velike nagrade Mađarske.

(Piše: Miloš Milić)

 (FOTO: Action Images)


tagovi

Toto VolfSebastijan FetelRed BulNiko RozbergMercedesLuis HamiltonFormula 1Fernando AlonsoFerariDanil KvjatDanijel Rikardo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara