""
""

Rekord Evrope sa Hokenhajma stigao u Srbiju

Vreme čitanja: 1min | uto. 16.08.16. | 11:20

Esad Došljak, automobilista tima AMK Novi Pazar, novi je vlasnik je evropskog rekorda u drag trkama koji sada iznosi 8,05 sekundi

Šta je najavio to je i učinio. Esad Došljak je predhodnog vikenda nastupio na kultnom Hokenhajmu u posebno modifikovanom Audijevom modelu iz serije „а4 b7“ u varijanti „rs4“ na trci šampionata Evrope u drag trkama. Nastup srpskog takmičara ne samo što je bio berićetan, nego je i potpuno zasenio sva očekivanja, i razoružao sve one koji nisu verovali da će baš baš pod njegovim točkovima pasti rekord Srbije i rekord Evrope. Doduše, srpski takmičar je u Nemačku i pošao po obaranje rekorda, što mnogo govori o njegovoj spremnosti, veri i želji da se pomeri granica mogućeg i u ovom poprilično atraktivnom automobilističkom takmičenju.

Izabrane vesti

Došljak je vozio u klasi 4WD Stejdž 2, pa je u drugoj vožnji, kada se njegovo vozilo i razigralo po čuvenoj pisti postigao vreme od 8,3 sekunde. To zapravo znači da je takmičar AMK Novi Pazar u toj brzopoteznoj vožnji razvio brzinu od 265,2 kilometra na čas.

Nedelja je bila u pravom smislu reči dan za obaranje svih rekorda. Brzina Esadovog automobila je porasla na 276 km/č. Vreme srpskog takmičara iznosilo je 8,05 sekundi, čime je oboren rekord Evrope koji je do sada držao Nemac, Bob Ketler sa vremenom 8,293 sekunde.

(FOTO: Printscreen)


tagovi

HokenhajmEsad Došljakdrag trke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara