""
""

Samedov od tragičara do heroja Lokomotive u nadoknadi! Nastavlja se mrtva trka sa Zenitom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.04.14. | 19:31

Iskusni vezista u 92. i 94. minutu postigao odlučujuće golove za pobedu Lokomotive iako je ranije promašio penal, ali je i Zenit pre toga odradio domaći zadatak i nastavio seriju pobeda

Tri kola do kraja šampionata nastavlja se mrtva trka za šampiona u ruskoj Premijer ligi. Zenit i Lokomotiva su upisali pobede, tako da klub iz Sankt Peterburga i dalje ima bod prednosti u odnosu na moskovske Železničare. Ali u sledećm kolu se u Moskvi igra veliki derbi između pomenutih rivala u kojem će verovatno pasti odluka o prvaku.

Izabrane vesti

Mnogo teže, ali i mora se priznati protiv mnogo težeg rivala, do pobede je stigla Lokomotiva u Krasnodaru protiv istoimenog domaćina. Beć u šestom minut, Mirančuk je pobegao odbrani domaćeg tima i lagano prebacio nemoćnog golmana Filcova za vođstvo Zelezničara. Ipak, Brazilac Žoazinjo je u 45. minutu iskoristio slabu intervenciju poslednje linije Lokomotive i sa par metara pogodio mrežu gostiju. Ipak, to nije bilo sve u prvom poluvremenu.

U drugom minutu nadoknade prvog dela igre, posle gužve šesnaestercu domaćih, sudija je pokazao na belu tačku iako Kalešin nije napravio prekršaj za najstroćiju kaznu. Odgovornost je preuzeo najbolji igrač Lokomotive Aleksandr Samedov, ali je šutirao pored gola i u tom trenutku postao tragičar u redovima Lokomotive.

Drugo poluvreme je proteklo u incijativi gostujućeg tima, ali ni posle isteka 90. minuta rezultat se nije menjao. Ipak, u 92. minutu je Samedov uspeo nekako da se okrene i traljavo šutira sa ivice kaznenog prostora, a lopta je preko ruke prešla golmanu Filcovu i završila u mreži. Ni to nije bilo sve od Samedova. U 94. minutu je istrčao kontru, Ozdojev mu je nesebično asistirao, a Samedov predriblao golmana i stavio tačku na meč u kojem je bio aposlutno centralna figura. Samedovu je pao kamen sa srca, ali i kompletnom timu Lokomotive jer su pregrmeli jedno od najtežih gostovanja u prvenstvu.

Pogotovo što su bili pod pritiskom jer je Zenit par sati ranije lagano savladao davljenika Volgu sa 2:0 i u tom trenutku im bežao četiri boda prednosti. Zenit je lagano izašao na kraj sa autsajderom iako Hulk nije bio u timu.

Vucel se u 25. minutu lepo ubacio iz  drugog plana i posle asistencije Danija najavio trijumf Zenita. Potom je Dani u 41. minutu promašio penal, ali se u 77. minutu iskupio još jednom asistencijom za Fajzulina koji je dobio loptu na šut i poslao neodbranjiv udarac u mrežu Volge.

PREMIJER LIGA - 27. kolo

Petak:
Krila Sovjetov - Amkar 2:2
/Kornilenko 65, Delkin 71 - Pejev 20 penal, 77/

Subota:
Ural - Tom 0:0

Zenit - Volga 2:0 (1:0)
/Vicel 25, Fajzulin 75/

Krasnodar - Lokomotiva 1:3 (1:1)
/Žoaozinjo 45 - Mirančuk 6, Samedov 90+2, 90+4/

Nedelja:
11.30: CSKA Moskva - Rubin
14.00: Rostov - Anži
16.30: Terek - Dinamo

Ponedeljak:
18.30: Spartak - Kubanj

(FOTO: Action images)


tagovi

VolgaRusijaPremijer ligaLokomotiva MoskvaKrasnodarEvropaDaniAleksandr SamedovAksel Vicel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara