"Senol Guneš, trener Bešiktaša"
"Senol Guneš, trener Bešiktaša"

Šest puta pravili ofsajd zamku, a onda im je Zec pobegao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.02.17. | 18:53

Bešiktaš srušen, ponovo sve otvoreno u turskom prvenstvu

Senol Guneš, trener BešiktašaCrna nedelja za Crne orlove. Pre pet dana ispali su iz Kupa Turske, porazom od Fenerbahčea u istanbulskom derbiju (0:1), posledično tome ostali bez srpskog reprezentativca Duška Tošića (kažnjen četiri meča zbog incidenta sa Robinom van Persijem), a onda su otišli na noge Karabuku i proveli se kao bos po trnju - 1:2.

Ovim porazom, prvim posle četiri lagane pobede u prvenstvu, Bešiktaš je propustio šansu da se učvrsti na liderskoj poziciji, zato će do kraja 22. kola Superlige Istanbul Bašakšehir imati priliku da se vrati na prvo mesto, ukoliko u nedelju savlada Kašimpašu u gostima. I Galatasaraj bi mogao da profitira u ovoj rundi, jer će se pod uslovom da iskoristi zicer protiv Kajzerija primaći Bešiktašu samo na dva koraka zaostatka.

Izabrane vesti

Senol Guneš je poslao na teren najjaču ekipu, međutim, na gostovanju timu koji je pre samo tri sedmice dobio i Galatu, skoro da nije imao šanse. Sve do finiša. Tad je već bilo kasno.

Presudio je Ermin Zec, napadač  iz Bosne i Hercegovine, posebno inspirisan protiv Bešiktaša, jer je u 50. minutu - samo četiri pošto je ušao na teren - postigao već treći gol u poslednja tri susreta sa velikanom iz Istanbula. Prvo ga je matirao noseći dres Genčlerbirligija, pa Balikesirspora, da bi danas opet pobegao odbrani - istoj onoj koja je čak šest puta uspešno postavljana ofsajd zamku u prvom poluvremenu - i elegantno matirao Španca Fabrija.

Poraz Bešiktaša bio je već viđen kad je pojačanje iz Šahtjora, Jevhen Seleznjov, postigao prvi gol za novi klub Igora Tudora  i tako napravio nedostižnu razliku, a Vensan Abubakar, junak Kameruna sa tek završenog Kupa afričkih nacija, samo je ublažio poraz lidera na dodavanje Hačinsona.

SUPER LIG, 20. KOLO

Petak:

Karabuk - Bešiktaš 2:1 (0:0)
/Zec 50, Seleznjov 73 -  Abubakar 87/

Subota:

11.30 Alanja - Genčlerbirligi
14.00 Osmanli - Trabzon
17.00 Bursa - Fenerbahče

Nedelja:

11.30 Ahisar - Rize
11.30 Kašimpaša - Istanbul BB
14.00 Konja - Antalija
17.00 Galatasaraj - Kajzeri

Ponedeljak:

18.00 Gacijantep - Adana

(FOTO: Action images)


tagovi

Vensan AbubakarTurskaSuper ligEvropaErmin ZecBesiktas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara