""
""

Sjajni Atanasijević i Podraščanin za istoriju Peruđe! Počelo je sjajno...

Vreme čitanja: 1min | ned. 08.10.17. | 23:50

Odlična izdanja srpskih reprezentativaca u finalu Superkupa Egvrope

Posle Trentina, pao je i Lube - Peruđa je prvi put u istoriji osvojila Superkup Italije! A sve to bi bilo prosto nemoguće bez tandema srpskih reprezentativaca Marko Podrščanin - Aleksandar Atanasijević. Peruđa je u finalu slavila sa 3:1 (25:20, 22:25, 25:17, 28:26).

Izabrane vesti

Iako je Lube imao i prednost domaćeg terena, peruđa je na krilim sjajnih Srba uspela da pokavri palniranu žurku. Šampion je bio nemoćžan pred gostima iz Peruđe. Podračšanin je zablistao na početku meča i predstavljao je pravi zid na mreži za napade Lubea. Potom mu se pridružio i Atanasijević čiji as je doneo prvu set loptu Peruđi. Domaći su preko Sokolova uzvratili u druom setu i blokom Kovara na Atanasijeviću izjednačili u setovima.

U trećem setu je blistao Peruđin Aron Rasel čiji napadi su bili nerešiva enigma za blok i prijem Lubea. Amerikanac je bio nezastavljiv u trećem setu i vratio je Peruđu u vođstvo. Najveća borba je viđena u četvrtom setu. Rasel je nastavio da pogađa i asom za 20:19 prekrenuo rezultat. Posle dve meč lopte za peruđu, Rasel je iskoristio i treću za pobedu i prvi trofej Peruđe u sezoni.

Amerikanac je završio sa 21 poenom u finalu i progleašen je za MVP igrača turnira. Atanasijević je upisao 17 poena, a Podraščanin 11 od čega šest iz bloka. Sokolov je sa 20 poena bio najefikasniji u Lubeu, a naš Dragan Stanković je osvojio pet. 

(FOTO: Star sport)


tagovi

Aleksandar AtanasijevićDragan StankovićLubeMarko PodraščaninOdbojkaOK Peruđa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara